kEsAyAngAnku

Monday, December 31, 2012

✿ ~ dh nk masuk tahun baru... ~ ✿

cepat kn masa berlalu... rse mcm baru je update ttg tahun baru... dh nk masuk tahun yg baru pulak... selamat datang 2013... selamat tinggal 2012... tinggal n hapuskan kenangan or tinggal dengan kenangan.... ntah.. saya pn x tahu....:D

azam tahun lepas belum lagi terlaksana.... dh nk masuk tahun baru dh... harap azam tahun baru ni, akan terlaksana sblm abis tahun 2013... insyaAllah....

eh... tahun depan umo saya dh 27.. dh 27 tahun...?? cepatnya.. bukan muda lg kn... dh nk tua pn.. dh nk masuk angka 30... hohohoho.. lagi 3 tahun dh nk 30... mak saya dh ckp pasal kawen.... saya malas nk dengar... saya x nk kwen lg... boleh x...?? saya nk g italy dlu...  ade hidup n kerjaya yang menjamin masa depan saya walaupun i'm alone while i'm 30 years old...

yang pergi tetap pergi....mulakan tahun baru ngn wajah baru... kite yang create hidup kita bukan org lain.. kebahagiaan kita adalah hak kita sdri....

selamat tinggal 2012....
~patience is much better~

Sunday, December 30, 2012

✿ ~ akak borek adik rintik... ~ ✿


akak borek adik rintik.... perpatah baru ker..?? mgkin kot... skg awak dh rse ape yg saya rse... mcm nk telan org kn... wahai awak yg budiman, saya dh rse 3 tahun yg lepas..... tu la perasaan saya... bile org yang kite syg baik ngn someone lain..... 

kdg2 kite x sedar pn kite la penyebab dia jadi mcm tu... slalu kite rse kite sgt baik... perfect... x pernah nk buat salah.... saya x salahkn awak... tapi saya salahkan diri saya kerana terlalu baik ngn org.... saya ada dia bile awak x de.... 1 years... sangat lama... saya sunyi tanpe awak.... n saya cari seorang kawan yg baik.... sama mcm saya kenal awak mula2 dlu.... walaupun saya syg awak mcm nk gile pn, tp saya tahu awak dh ade buah ati... saya x pernah nk rampas awak dari dia... dlu saya pn ade buah ati... tapi buah ati saya pn bz sampai la saya baik ngn awak.....  skg awak ckp saya jahat.. awak dh kenal saya hampir 7 tahun ok... bukan dalam tempoh masa yg singkat...

dia baik ngn saya... tapi dia bukan untuk saya... saya x mati pn kalo x text ngn dia... saya sentiasa doakan awak bahagia yer en ahmad nasiff bin abdullah....
~patience is much better~

✿ ~ attend syifa wedding.. ~ ✿

ni adalah adik ex saya dlu... syifa namanya... dh 9 tahun lebih x jumpa... since kiteorg break... lme kn.... tapi still lg contact ngn family dia sb family dia baik ngn saya.... atas request adik dia, terpaksa gk g.. upenye dekat je ngn umah mertua adik saya.....

mak dia pesan, kalo free datang la umah.. kalo kwen jgn lupe jemput... 

saya amik masa 9 tahun lebih untuk g umah dia... bukan dendam or marah... tapi mcm x de sb je nk g kn... kalo g time function, g sb function...

anyway, selamat pengantin baru syifa... semoga bahagia hingga akhir hayat...
~patience is much better~

Tuesday, December 25, 2012

✿ ~ majlis perkahwinan adik saya.. ~ ✿

25 Dis 2012 sah adik saya bergelar suami orang.... tahniah... selamat pengantin baru.. moga bahagia hingga akhir hayat....










bile adik dh kwen, aku mula la mls nk sembang ngn org lain... kang kena tanya soalan bile nk kwen.... hish... saya malas layan ngn soalan korang.... 

p/s :- pengantin ni akak saya yang make up kan...



~patience is much better~

Sunday, December 23, 2012

Saturday, December 22, 2012

✿ ~ putera rayyan sampai ke penghujungnya ~ ✿

nad zainal kamal adli miera liyana
cerita ni dh sampai ke penghujungnya... dh abis berzaman baru nk update... hahahha... sebabnya saya terlalu bz....
cerita ni sgt la best... sweet2 g2... aku sanggup jer download sampai limit broadband... nk tgk punya pasal... sb ade gk yg termiss dia pnye episod.. almaklumlakan... nk jadi YB x lama lg....
kalo korang pn ade yg x sempat tgk, klick link ni.. putera rayyan... so, leh download n tgk secara online...


~patience is much better~

Friday, December 21, 2012

✿ ~ bila adik dh nk kawen..!! ~ ✿

bila adik dh nk kwen n kakak still single minggel (hahahaha... single ke...??) mula la ada soalan cepu emas... weeee.... kalo nk jawab mesti kena sengeh panjang lebar baru boleh jawab.... sangat x suka...
soalan cepu emasnya, "bila nk kwen..??" rsa mcm nk g gigit2 org yang tanya tu... 

cik ila ni bukan x nk kwen... saya belum abis belajar lg... dalam erti kata lain saya muda lg....:D
pas ni eh panggil saya adik yer....

dlu time  sek men, mesti org ckp aku adik... sebab adik aku tu tinggi n besar dari aku... almaklumla adik laki... then muda setahun jer... mmg la npk mcm abg kn.... bile sume dh tahu aku ni akak, kena la soal siasat... dh ade bf ke..?? kalo x de nk tolong cari... (siap nk tolong cari.. hahaha...) x yh cari... cuma doakan saya cepat kawen... tu jer jawapan yg sangat femes dari mulut saya...:D malas nk fikir lg sb saya belum bekerja...

saya nk sambung wat dgree n master... macam mna..??


~patience is much better~

Wednesday, December 19, 2012

✿ ~ baca ayat kursi sblm tdo ~ ✿

dua tiga ari lepas selalu jer mimpi pelik2... bagun jer tdo rsa mcm x puas je tdo.... my bf pesan srh baca ayat kursi sblm tdo.... alhamdulillah... semalam x de mimpi pelik2 dh... 

p/s :- selamat beramal... (-,-) x rugi pn kalo bace.. dapt jugak pahala...
~patience is much better~

Monday, December 17, 2012

✿ ~ hanya mimpi ~✿

kalo member aku mesti marah kalo bgn tdo jer bg thu mimpi yg bukan 2.. katanya “ tu la… sblm tdo x nk basuh kaki… datang dari planet mne then terus tido…”

bukan x nk basuh kaki.. kang kalo basuh kaki mesti rasa macam x selesa… rse mcm “jijik” kalo kaki basah…

semalam mimpi dapat anak ppuan… comey… then kena culik pulak… sedih plak… tapi bukan masalah sedih tu.. masalah penat kejar perompak… bangun tdo still rase penat tu… dh macam berlari plak time tdo.. sampai nk bgun g kerja pn jadi mls sb rsa mcm x ckp tdo…!!

jam loceng dh bunyi…!! * memekak je jam ni… tutup n setting 15 min berbunyi semula…

tdo semula siap bersambung2 mimpi… tertekannya… after 15 min still terasa ngntok tahap berganda2… *mood x nk g kerja datang..!! tapi npk pulak muka puan nina… terus bgn siap2 g kerja….
benci betol kalo tdo mimpi kjar mengejar ni.. betol la org ckp mimpi tu mainan tdo… betol2 bermain dalam tdo…:D puas berkejar…

~patience is much better~

Sunday, December 16, 2012

✿ ~ lepas hujan + bawak moto laju ~ ✿


saya nk buat yang nih..:D
teruja nk buat bunga bola, mlm2 pn sanggup kuar walaupun mata mmg snstif pada cahaya…. kalo nampak cahaya secara automatiknya akan tutup mata, gelap la dunia….:D


tadi g kedai bunga g naik moto… nk kejar masa.. bawak moto senang ckit nk parking… lgpn kedai bunga tu dh nk tutup… dh nk kol 9….


pas siap beli, akak dh ckp “hujan ni… jgn bawak moto laju2… kang jatuh…”


time balik tu nk kata laju pn x jugak.. sebab meter kt moto tu “0” jer x gerak2.. hahaha.. (meter dh rosak berzaman dh)… sampai kt selekoh tetiba nampak lori… kau…!! mau kalut nk slowkan moto ngn kaki… dh macam naik basikal dh tahan ngn kaki…. habis “haus” slipper saya…!! nk mintak ganti rugi ngn sapa…?? slipper dh x dak bunga… x kan nk tampal bunga yg beli tadi kt tapak kasut lak… so, dh leh request slipper baru..:D


akak aku yg ddk kt blang tu pnya gabra siap marah ngn lori… dia ckp “bodo pnya lori….” hahaha… keras perut gelak… x semena2 lori yang kena bodo… lori yang x bersalah jadi mangsa….

~patience is much better~

Thursday, December 13, 2012

✿ ~ 18 days to go ~ ✿

kenapa ngn 18 hari lg...?? nk kwen ke..?? x la... saya belum ade yg meminang lg... kalo x, 12.12.12 sy kawen... nice date....

aku tgh kira hari untuk keputusan interview spA ari tuh.... untuk jawatan Pembantu Pegawai Latihan Vokasional (J17).. jadi seorang pengajar (lecture)... walaupun J17 je, kalo dpt, aku dh bekerja sebagai kakitangan kerajaan yang mempunyai pencen... tu yg aku harapkan... cerah masa depan... dh x nk ddk kt ofic berantu nih..

ramai yg cakap aku lecture sblm ni.. ada gaya ke..?? hehehe.. harap menjadi 1 doa...-,-
~patience is much better~

Wednesday, December 12, 2012

✿ ~ 6.00 pm.. waktu yg paling saya suke... ~ ✿

dh nk pkul 6 pm... rse mcm nk melompat.. leh kuar dari umah antu...:D aku x ske ddk ofis sbnarnya... rse mcm gelap je dunia... x boleh angkat fon... x boleh msg.. x boleh fb.. semuanya mmg x boleh la... tapi aku yg baik ni, bg x bg sme jer...:D
~patience is much better~

✿ ~ cina + jepun = melayu... ~ ✿

ni mysara... tapi selalu bahasakan diri itala sb pelat... comey mcm ank org jepun... skg bru 2 tahun lebih.. tapi dh mcm 4 tahun... kalo ngis, abis sume hantu lari... org sekeliling x yh ckp la... awal2 dh leh pkai ear plug... kuat gile.... 

miss her...


~patience is much better~

✿ ~ kalo dh minat.. ~ ✿

ni pic buah ati saya.. curi kt fb dia... hehehe... mcm ni la kalo dh minat... tadi bg thu sakit kepale... tapi nyempat je nk g tgk bola... kalo g tgk bola terus je ilang skit pale... wee...!! geramnya.. rsa mcm nk goreng cicah ngn sos...:D
~patience is much better~

✿ ~ bangun lambat.... ~ ✿

ari ni bangun lambat g kerja..!! terbaik.. kol 8 baru bangun... nasib baik punch card x merah... muka mmg x sempat nk tempek apa dh... mdi pakai bju terus p ofic... mmg npk sangat muka mcm baru bgn tdo terus masuk ofic... hodoh..!!
~patience is much better~

✿ ~ jumpa duit RM 5 ~ ✿

tadi time balik lunch jumpa 5 ringgit kt tepi jalan... nk amik.. pas tu mcm x nk.... n endingnya x amik pn... biar je kt c2... ade org ckp x leh amik... ade org cakap boleh amik... (rezeki.. ^_- )

ingat lagi time 2 baru form 2.. jumpa duit RM50 2 keping dekat pintu masuk bank... hohohohoh... durian runtuh.. time tu, RM100 dh rse mcm seribu... mmg la byk..:D sekolah menengah la ktekn... boleh beli baju 4 helai....:D time jumpa duit aku pn baru kuarkan duit,.. so wat mcm duit aku je la yg tercicir kt c2.. hahaha...

skg tgk RM100 rsa mcm duit RM10 rgt je... skali g kedai runcit dh boleh abis... tu belum masuk mall lg... dunia mkin maju, perbelanjaan pn makin meningkat.... dunia oh dunia...
~patience is much better~

Tuesday, December 11, 2012

✿ ~ sapa nk bawak saya g jalan ni..?... ~ ✿

penyakit bosan saya dh datang menyerang.... kerja bnyak tapi x nk buat...:P pas tweet ngn si kecik comel erin baharudin, merewang g baca blog orang plak... dh x larat nk baca, taip bg org baca lak... :D

bila bosan je mesti nk g berjalan... saya sgt rdu nk g kuantan... dh lama x g merayap mlm2 ngn budak yg cakap bnyak x benti2,... nasib baik nk tdo dia benti ckp... kalo x, dh leh plaster mulut dia...

dh lma x g pantai... seronoknya kalo leh lepak2 kt pantai...  leh g main air.... kira pulau saya... tgk ragam org... org tgk ragam kite sb nk tgk ragam sdri x leh...:P

kalo pas main air sibuk nk garu kaki.. then nyesal trun g main air kt pantai... then berjanji ngn dr sdri x nk g lg... sb x tahan ngn gatal...berjanji untuk sejam je... sok kalo ajk msti nk g lg.. sb bile g pantai akan rse tenang jer.. hilang sedih yang ade.. tambah2 stress pas wat kje.... pantai la tempat yang indah.... kalo x de org lg best.... pantai tu sy yang pnye...:P 

rdu nk g mkn ice cream... nyammy... rdu pada mereka2 yg selalu bawak saya g mkn ice cream...

 


~patience is much better~

Thursday, November 22, 2012

anniversary ♥

22.11.2008 ~ 22.11.2012... dh empat tahun bersama En. Nasiff...
happy anniversary sayang,,,, hopely hubungan kita kekal hingga akhir hayat....
sayang kamu sgt2....

~patience is much better~

Thursday, October 25, 2012

✿ ~ not in mood ~ ✿

hari ni sy x de mood nk bual ngn semua org.... so, tlg jangan ggu saya.... jangan bercakap ngn saya..... kalo bercakap pn, anda sume tidak dilayan.... thx....

~patience is much better~

✿ ~ dh nk raya... ~ ✿

dh nak raya lagi... kejabnya.... dalam kesempatan ini, saya nk mengucapkan selamat hari raya wat 


  • someone yg saya sayang n cinta... selamat hari raya dear... ( no perkataan syg lg...) ** nk wish jugak walaupun dia dh x sayang lg....
  • untuk keluarga saya...mak, ayah n adik saya....
  • untuk my best friend....
  • untuk member2 ofic...
  • untuk kawan2 1 class dlu....
  • untuk my follower...

n untuk semua yang kenal saya.... selamat hari raya.... kalo ade terkasar bahasa n kilaf saya sepanjang korang bersama saya, saya mohon maaf... saya hanya manusia biasa yang x lari dari buat salah... ape yang korang wat dekat saya, saya sentiasa maafkan korang.... semoga dlimpahkan kasih n sayang bersama yang tersayang.... amin....

~patience is much better~

Monday, October 15, 2012

✿ ~ laki tu stok mcm tukar baju.. ~ ✿

kadang-kadang nk percaya kt org ni x boleh sangat.... kalo time sayang, bukan main lagi.... kalo dh benci, main tabur ikt sedap mulut jer... yg sayang2 tu x de dh... yg ade, gosip liar.... 

siap boleh g wat fitnah.... gurl tu jahat... sosial... x sesuai la nk buat bini... amboi... mulut bukan main sedap lagi kn.... yg dengar pn, siap boleh buat mulut.... teruja la katakan.... babi ape pn x tahu la... npe....?? sb ppuan tu cantik yer...? sb dia baik ko x leh nk tgk dia ngn org lain...?? bukan sb dia jahat aku rse.....

aku mmg suke buat laki mcm pakai baju.... sb...

1) laki ni kadang2 x jujur pn... dh kwen, dh ade bini.... "bile tanya npe x tdo lg ni, i rdu kt u la..." babi ko... rdu ape... padahal bini x de g out station... rdu la ape la... tu ternyata lelaki tu bukan jenis yg setia.... kalo aku ni jahat, dh lama dh aku msg bini ko bg thu yg laki dia ni gatal.... tapi x sedar diri....!! org wat baik, dia macam sial jer..... siapleh bg thu ngn bini kesayangan dia yg bodoh tu aku yg goda dia... padahal ko yg guna no baru... mmg x masuk akal...!!

2) dh ade gf tapi mengaku single...!! huh.... lagi macam babi.... "sayang... npe kedit u cpt abis...?? i call mak i la.. ade hal.. u boleh top up kn untuk i x...?" ari2 tepon mak.... wah... sayang sgt kt mak.... tah2 kalo ddk umah, siap maki bagai.... tapi aku ni baik.... x pernah lak aku nk g kacau gf ko....

3) baru je nk kenal.... siap boleh nk cium bagai... wah2... ko igt aku ni baby doll ko....? ske2 ati ko nk cium aku...?? ko sape...?? tapi malangnye siap boleh cite kt sume org aku pernah cium dia.... padan ngn muka ko... fitnah sgt... kn dh senget mulut..... tu balasan...!!

4) ajk check - in.... ko igt aku ni pelacur tepi jalan...?? sorry... aku kenal ko 2 minggu pn aku x heran... x sayang ko pn aku x mati la.... nk ajk aku ikt balik umah... "kalo x ikt putus"... g mampus la sama ugutan ko... ade aku kesah....!!

5) siap nk bercinta ngn darah daging aku plak....!! wah.... seronoknya.... tu akak aku sial... bukan nye org luar ngn aku.... so, ko leh berampus dr hidup aku....

6) kalo text aku bukan main lg buruk kn sipolan tuh... tapi kalo ko text dia ko burukkan aku pulak...!! ni lagi la job yg paling aku suke...!! jahat x ko..?? ke ko baik dari aku...?? x faham la aku...

setengah laki ni suke bercerita... kalah ppuan.... bab malukan org, hish... tuhan jer yg tahu... tapi kalo nk wat bini nk yg elok2 jer,,, padahal dh rosakkan ank dara org.... tu jenis x sedar diri....!!

at fb ramai EX aku.... dh burukkan aku.... sibuk nk friend... semak la korang nih... aku x de wat salah pn ngn korang...!! sb aku baik erk korang sakit ati ngn aku...?? bile dh ade depan mata x nak hargai.. bile dh x de, sibuk nk wat dosa.... kalo dh suke nk burukkan aku, x yah nk friend ngn aku... x de kawan mcm korang pn aku x heran la....
~patience is much better~

Sunday, October 14, 2012

✿ ~ nicenye... ~ ✿


cantiknya.... nk gak la make up cm ni... wahai akak deena ku sayang, tolong make up saya macam ni yer... sgt colourful... like3...


~patience is much better~

when my arms around you I think you belong to me ... when you go, I guess you're not for me ... but, I've always missed you ....

~patience is much better~

✿ ~ muka buku.. ~ ✿

deactive acc facebook....

bye cinta... saya hanya cinta n sayang awak sampai mati....
saya rdu awak... so, sy x nk tgk awak sb saya akan rdu awak....:'( 

~patience is much better~

Saturday, October 13, 2012

✿ ~ harapan... ~ ✿


Kalau kita SAYANGKAN seseorang itu, LEPASKAN dia pergi, jangan kita halang dia... Andai sudah TERSURAT dia milik kita, suatu msa nanti dia pasti KEMBALI kepada kita walau SEHEBAT manapun pengganti yang dia JUMPA dan andai kita SAYANGKAN sesuatu benda itu, JANGANLAH kita genggam ia terlampau KUAT, bimbang ianya PECAH didalam genggaman kita SENDIRI...

Ingat... Cinta Allah perlu diutamakan..
Kerna... Cinta Allah... Cinta Abadi... 

aku x mengharapkan dia pergi tapi aku mengharap dia akan kembali.... really miss u...:'(

~patience is much better~

✿ ~ bila cik ila 'loglaq' ~ ✿

memandangkan ari ni jumaat, cik ila akan balik kerja lambat... cik ila akan g makan2 dulu sebelum balik... yg penting esok cuti... yeyyy.... seronok... boleh tdo x yah bangun2.... tapi kalo x bangun, mesti mak cik yang saya sewa umah ni akan isau.... mak cik ni syg saya agknye..:D (tolong la jangan berperasaan sendiri...)

tadi cik ila g jalan.... g mall... cari baju raya... (cara terbaik hilangkan stress... tapi stress jugak sebab bila bekenan x de saiz...!! hish... de je yang x kena....)

sambil jalan, mak cik yang saya sewa umah tu call... dh macam mak saya pulak.... dia risaukan sy kuar x balik2... terharu..!! :D

pas g cari baru yg cantik tapi x bersaiz, cik ila g mcD.... time for samurai....:D samurai betol... sampai bersilat diwatnya.. hahaha.... ice cream sy tumpah.... bag sy makan ice cream jugak... jijik.... kain pun basah.... dh la ayu ari ni.... g mall pkai bju kurung.... (ddk kuantan lg jd baik dari ddk tganu...!!) statement...!!

x nk lg beli samurai... abis baju n bag saya mkn ice cream..!!
~patience is much better~

Thursday, October 4, 2012

✿ ~ my wish or ur wish..:D ~ ✿


:: just wish u happy n success....::

miss every moment with u... thx a lot be a part of my life.... with u make me feel a year like a minute.... 


terharu x bile korang terbaca text mcm ni....? mgkin ade yg terharu.. mgkin ade yg x... hrmmm.... 

~patience is much better~

Thursday, August 30, 2012

✿ ~ kadang-kadang ~ ✿

kadang-kadang saya rse mcm nk peluk awak kuat2 n nak jerit kuat2 yang saya sayang n rindu awak... saya terasa mcm selamat je kalo dapat peluk awak kuat2...

tapi kadang-kadang aku rse mcm nk je lempang ko kuat2 sebab ko sakitkan ati aku...:D

perasaan rdu amat menyakitkan... -,-

kenangan itu tersangat la indah walaupun ketika ianya terjadi sgtla pahit...

~patience is much better~

Wednesday, August 29, 2012

✿ ~ asamko / asam boi... ~ ✿

kalo kat umah cik ila panggil asamko... kalo org luar panggil asam masin @ asam boi...



ni kalo wat air limau ngn asam mmg la sedap... nyammy.... ni la hasilnya... teliurnya malam2 buta tgk....:D



tapi alkisahnya bukan pasal asam or air ni... tapi pasal sebutannya... x thu la member cik ila ni dh ngntok ke ape, cik ila sebut biji buah plum macam biji asamko... boleh kat dia, dia sebut "biji buah plum mcm sangkor".... hahahaha... sangkor wat letak dia leh la...
sangkor pn sangkor la.... mulai sekarang, biji buah plum macam sangkar....:D


~patience is much better~

Tuesday, August 28, 2012

✿ ~ raya 2012 ~ ✿

dah 26 tahun aku beraya... hehehe.... tahun ni, raya sangat la best dari tahun lepas.... tapi raya time umo 12 tahun ke bawah lg best... dapat byk duit raya... raya tahun ni, byk pulak abis duit kena bg duit raya...:)

tapi raya tahun ni saya sgt beruntung kerana ada yang baik hati nk bagi duit raya.... RM100 dari my bro bawah saya, my mom RM50 n my dad RM50... ala2 kaya la kejab... balik je terengganu, terus abis RM200... duit banyak, belanja pn banyak.... hehehe...

✿ raya tahun ni, sempat nyengeh2 n beraya ngn insan tersayang....cinta ati saya " sayang, mintak maaf banyak2 yer kalo ade salah n silap.." . sayang sangat sama kamu... thx sb belikan baju raya... matching3.... taraaaa..!! sama x....?? :D


✿ pas beraya ngn sayang, g umah my best friend... rdu sangat2 kt dia n her baby... my best friend yg lebih muda dari saya dh ade ank...:D saya belom.... sb saya rase mcm saya lg muda dari dia... hahaha... perasannya.... 

✿ then pas tu, g majlis akad nikah member classmate sy.... selamat pengantin baru kawan saya.... npe kawan sy muda2 dari saya dh kwen...? jawapannye sb saya sgt terasa dr saya still muda lagi... hahaha.... then esoknya majlis kenduri kwen dia pulak... still matching ngn baju raya saya... hahaha,,,.. ala2 kena ngn tema g2...:D


✿ then, ari ahad dh nk balik terengganu... sob2.. sedih la pulak nk tinggalkan cik kekasih... tu la benda yang paling saya x ske... si dia antar n tinggal... nk nagis guling2... tapi apakan daya... ramai sangat yg memandang... salam n wat cool mcm x de ape pn yg berlaku... bagus...!!! sampai bilik lap air mata... hahaha.....

FOR ALL MY BLOGGER, BELUM TERLAMBAT UNTUK SAYA UCAPKAN SELAMAT HARI RAYA.... MAAF ZAHIR N BATIN...




~patience is much better~

Saturday, July 21, 2012

✿ ~salam ramadhan... ~ ✿

salam ramadhan untuk semua follower cik ila... selamat berpusa.... 

ni tahun kedua cik ila puasa kt kuala terengganu.... walaupun sedih x dapat berpuasa ngn family, tapi cik ila ade yg best bila puasa kt cni.... thun ni tahun akhir kot puasa kt cni... tahun depan x tahu kat mne pulak.... tapi x kisah la kat mne pn... kita still berkongsi anak bulan yang sama untuk menentukan bila nk puasa n nak raya.... :-)

this yer ckp la setahun... setahun apekah itu...? biar menjadi persoalan.... hanya yang mengetahui jer tahu jawapannya.... ( sgt suke berahsia..!!)

yaAllah, permudahkan la segala urusan ku dibulan ramadhan ini... jangan sampai x mampu berpuasa dh la... x mo la ganti byk2... x larat... time x puasa best... nk ganti puasa, time tu la jadi x larat... :-) banyak syaitan la... ape la... tapi sbnarnya nafsu yang x dapat nk kawal...


 selamat bersahur n selamat berpuasa esok.... jangan x puasa yer...:) bulan puasa ni dh x de syaitan.. kalo x puasa jugak tu, x tahu la ape...:D

~patience is much better~

Thursday, June 28, 2012

:: so far or sofa..:D ::


let's read this story...:D

Si A : nak g mne tu…?
Si B : nk g temerloh…
Si A : rajinnye…
Si B : cam ni la kalo bini 2…
Si A : wah2… statement…. thu kat sayang yang kt temerloh tu baru tahu…
Si B : selagi x thu ni so far so good la… dh thu, mahu sofa beli baru….

Npe sofa kena beli baru..? sb sayang yg kt temerloh tu dh ngamok… hahaha… thu pn… so, buat lelaki2 budiman, jgn nk kawen ramai2 yer… kawen sorg2 sudah… walaupun kawen ramai tu sunnah, wat la sunah yang lain dlu yer… J


~patience is much better~

Tuesday, June 5, 2012

:: happy birthday syg..::

05 jun 2012 genap la umo en nasiff 27 tahun... wah3... dh tua upenyer... bile nk kawen ni....? ke nk tunggu saya g pinang awak ni...??

kalo nk tunggu saya pinang, tunggu saya jadi dato' dulu yer.... :D

hadiah tunggu nanti jumpa yer...:)

happy birthday sayang,,,, may Allah bless u... cepat la masuk pinang saya... (terbuat request lak kt cni... hehehe..)

~patience is much better~

Wednesday, May 16, 2012

✿ ~ oh demam...~ ✿

start ari jumaat deman + batuk + selsema... dh g farmasi.... dh g hospital amik ubat tapi x baik2... pelik betol.... tapi skg bukan nk cite pasal demam yang x baik2... tapi nk cite alkisah g hospital hari ni.... :~)

~~~~~~@

ari ni g hospital ramai2.... best betol... kes leh g hospital ramai2 coz balik dari perlis ari tuh sume deman.... sume yg g hospital wajib check air kencing + darah.....

sorg kuar bawak kad kuning... aku yg kena no 96 dh cuak..... time kena no aku dh mula rase nk pengsan... Allah jer yang tahu.... berjalan dh x pijak tanah dh... hahaha.... takut tahap melampau...

masuk jer jumpa doktor, belum sempat nk cite sakit ape, dh bagi kad kuning suruh amik darah + air kencing.... thu2 jer doktor ni aku takut.... amik jer kad kuning tuh, jari dh nk membeku... sangat takut.... ade member aku yg sorang ni gile + sengal ckit... dh la org takut... lagi mau cite jarum tu besar la... ape la... nk jer sekeh pale dia biar ddk diam ckit....

dh sampai kat bilik 12 ( untuk amik darah) lg la rse takut... sgt2 takut... abis dh kaki tgn sejuk... hahaha... (padan muka aku.....sapa srh nk g sgt....) time masuk jer kt bilik 12 tuh, nasib baik la doktor yg amik darah tu ala2 cool jugak... sempat pulak dok bergurau bagai.... hilang la ckit takut tuh... time dia mula2 nk cucuk sempat lg cakap ngn dia...


" kejab.... saya x ready lg... " (leh pulak dok wat request bangang tetiba....)

nak tunggu ready, leh ttp dlu klinik tuh.... hahaha... then dia sje gurau...


" ngn saya x de jarum pn... cuba pndang sana.... "

tetiba jadi bongok jab... dh thu kt dalam klinik mesti la x de pape pn yang menarik..... leh pulak termakan ngn pujukkn doktor tu.... then ngn bongok2 pndang la... nasib baik la time pusing tu terpandang someone.... cuci mata jab... hahaha.... terus lupa dh kat jarum tuh.... :~) pusing balik kt doktor tu n tanya dia...

" dh ke belum..? "

dia jwb....


" dh... awak tgk ape td...?"

sengeh wat muka x bersalah terus kuar dari bilik tuh.... malu sgt...:~D


~~~~~~@


p/s :~ x sakit sgt pn time amik darah tu... takut sebab x pnh kena amik darah...;~)



~patience is much better~

Thursday, May 10, 2012

✿ oh percutian... ✿

dh lme x merepet kt cni... bz ngn kerja yang bertimbun....(alasan yang x boleh diguna pakai...!)

start 1mei - 10 mei, berjalan x abis2...  balik ni mesti membongkang.... x igt dunia.... x perdulikan sume org.... sumpah penat....!

dari terengganu ---> kedah ---> terengganu ---> perlis ---> terengganu...

sangat menghabiskan duit... berjuta2 dh duit dh abis... tp pergi negeri yang sme jer untuk 10 ari... utara + pantai timor...

my mum cakap dari terengganu balik utara 10 min jer.. tu yg x sempat nk ddk terengganu dh balik utara... :)




~patience is much better~

Tuesday, March 20, 2012

:: jom Tambah Follower By Cik Sofa..::

pada yang nk tambah follower macam saya, meh la join segmen cik sofa......




syarat2nye senang jer......



1. Buat satu entry bertajuk " Jom Tambah Follower By Cik Sofa". 
2. Copy banner kat atas sekali tuh,pastekan kat entry korang tuh dan linkkannya ke segmen nih. 
3.WAJIB follow blog nih. 
4. WAJIB Like fanpage Sofa. 
5. Nak tag2 lah..Tak nak tag pon takpe. 
6.Tulis link entry korang tuh kat ruangan komen k..(link entry yang ditulis di chatbox tidak akan dilayan).

Tarikh tutup : 22 MAC 2012

tag kepada :~
saya nk followers saya jadi berjuta2 lemon... hehehe... nk demand jer....

~patience is much better~

Sunday, March 18, 2012

:: dia tidak bekerja..!! ::



Buat suami2 yang bekerja di luar sana dan isteri berada di rumah:

Kaunselor : Apakah pekerjaan Encik Zainal?

Encik Zainal : Saya bekerja sebagai Akauntan di sebuah Bank.

Kaunselor : Halimah pula?

Encik Zainal : Dia tidak bekerja. Hanya suri rumah sahaja.

Kaunselor : Tiap-tiap pagi siapa yang sediakan sarapan pagi?

Encik Zainal : Halimah yang sediakan sebab dia tak kerja.

Kaunselor : Pukul berapa Halimah bangun untuk sediakan sarapan??

Encik Zainal : Pukul 5 pagi dia bangun kerana saya akan keluar bekerja pada pukul 6.30 pagi.

Kaunselor : Anak-anak encik Zainal ke sekolah bagaimana??

Encik Zainal : Halimah yang hantar sebab dia tidak bekerja.

Kaunselor : Selepas hantar anak-anak, Halimah buat apa?

Encik Zainal : Pergi ke pasar, kemudian balik rumah untuk memasak dan kemas rumah. Halimah kan tak bekerja.

Kaunselor : Petang hari selepas Encik Zainal balik rumah, apa yang Encik Zainal lakukan?

Encik Zainal : Balik berehat, kerana seharian saya penat bekerja.

Kaunselor : Apa Halimah buat?

Encik Zainal : Sediakan makanan, melayan anak, mengemas dan dia juga mengambil upah menjahit.

Dia menjahit sehingga lewat malam kerana dia tidak bekerja.

Berdasarkan cerita di atas, anda rasa siapa yang lebih banyak bekerja?????

Rutin sehatian Halimah bermula dari sebelum Subuh sehingga lewat malam, itu juga dikatakan TIDAK BEKERJA?????

Suri rumah memang tidak perlukan segulung ijazah atau pangkat yang besar, tetapi peranan suri rumah sangat penting!!!

Fikir2kan dan renung2kanlah.......






~patience is much better~

Wednesday, March 14, 2012

:: wahai lelaki... ::

Jika benar kau kasih & cintakan wanita itu,

•.
• Jagalah dia dgn baik,
•.
• Kasihanilah dia, lindungilah dia,
•.
• Berilah kasih syg padanya,
•.
• Hargailah dia,
•.
• Ucapkan terima kasih atas kelebihannya,
•.
• Nasihatilah dia,
•.
• Bawalah dia ke jalan Allah,
•.
• Perbetulkan kesilapannya,
•.
• Bersabar dengannya,
•.
• Terimalah & cintailah kekurangannya,
•.
• Jadi imam terbaik & redhalah padanya

~* moga dia menunggumu di syurga sebagai bidadarimu *~ ^_^

~patience is much better~

Monday, March 12, 2012

:: cup cake..!! ::

semalam ade gurau2 nk makan cup cake.... ari ni dh termakbul... hehehe... thx yer pada yang berikan cup cake tuh... sedap sangat.. nanti bagi lg yer... =)


tapi mse dia bagi tuh dia pesan...


" cup cake ni x cantik... tapi sedap... "


mmg betol2 sedap pn....
yammy..!! sedap sehingga menjilat sudu... =P
warna pn menarik... warna merun... x pernah tgk... selalu tgk warna coklat jer... 


kalo nk jugak, datang la bilik saya yer...
ade lg 1... :)



~patience is much better~

Sunday, March 11, 2012

:: lapo...!! kenapa dan mengapa... ? ::

time malam je mengelupor lapo.... ni sume sebab amik vitamin.... x leh nk tido kalo perut ni asyik mintak diisi... nak jadi gajah kot pas ni.... laponyer saya...


ni sume sb ramai yang sayang... tu yg kena paksa makan ubat... dulu kalo time kanak2 riang dulu, mak bg ubat tong sampah yang tolong makan... sekarang dh x leh.... makan ubat pn ade yg temankan... siap bawak air bagai pnye nk suruh makan ubat..!!


x suke...!!


kalo dh lapo mlm2 ni, x de plak yang nk teman makan... sob2...
~patience is much better~