Followers

Friday, September 14, 2018

Elysian Skincare & Kosmetik

Assalamualaikum....
Lama-lama sekali baru boleh dok mengarang kat sini.. nampak sangat malas dengan bz tu sama banyak...

Sedar tak sedar, rupanya dah setahun dok menjual prodak by Elysian ni. sapa yang pernah guna mesti tahu kan prodak ni. Kalau tak tahu meh nak bagi tahu.

Prodak Elysian ni difomulasikan dari Switzerland yang telah terpilih sebagai pemenang anugerah Super Health Brand Asia Pasific 2018. Sekaligus membuktikan prodak Elysian ni berkualiti tinggi dan selamat digunakan tanpa bahan kimia berbahaya.

Prodak Elysian telah mendapat 


  • KKM NOT
  • LULUS UJIAN MAKMAL PERMULAB SDN BHD
  • MENDAPAT PENGIKTIRAFAN DARI INSTITUT RAHN DI SWITZERLAND
  • PEMENANG ASIA PASIFIK SUPER HEALTH BRAND PRODAK

So, lepas ni boleh guna tanpa was-was. jangan rajin nak membeli yang murah dan boleh rosakkan kulit. kalo nak murah tolong sesangat p cari kat drugstore macam watson, guardian sebelum anda merana dengan masalah kulit breakout.

Kalau ada masalah kulit breakout tapi tak tau nak selesaikan masalah, boleh whatsapp na
019 455 2689 - fadzillah

Elysian mendapat pengiktirafan dari institusi Rahn di Switzerland


Asia Pacific Super Health Brand 

~patience is much better~

Sunday, September 9, 2018

OVER PROTECTING

sejak ada ank ni memang tak dak masa nak menaip bagai sebab qaseeh kalo kita bngun ja, dia pun akan bngun.. maybe semangat dia pn hilang sekali kot kalo mak dia x dak... hehehehe...

ramai yang cakap mak qaseeh ni over protecting. adoi... kita jadi over protecting sebab qaseeh tu ank kita yang kita bawa dlm rahim kita 40 minggu sehari (jangkaan doktor). jangkaan Allah tak pasti berapa lama qaseeh membesar dalam rahim mak dia. thx Allah dengan kurniaan yang kau berikan.

ramai yang jugak yang tahu qaseeh pernah warded masa usia 8 bulan sebab berak berdarah. tapi ada jugak yang tak tahu. masa tu qaseeh ddk dengan pengasuh... aku bukan apa, bila sekali jadi macam tu, aku jadi fobia tahap kronik bila orang sibok nak bg makan dekat qaseeh. nak cakap sedih sebab kena benti kerja kerana terpaksa pn ya jugak. sedih yakmat. sampai kena penyakit kemurungan. aku memang pantang kalo org suka-suka hati dok suap qaseeh makan. boleh tak ringan mulut tu tanya mak dia dlu. ni tak. main suap ja. mohon beranak sendiri la kalo pesen macam ni. boleh sumbat ank makan apa ja yang hampa suka. "MY DAUGHTER IS MY RULE". tolong hadam yang ni sat boleh tak..?

dlu masa qaseeh ddk kat pengasuh, ramai yang cakap aku manjakan qaseeh sangat... aku bukan manjakan dia... tp bg aku naluri mak ni x sama... sb tu ank kita... kita la rasa.... qaseeh masa 2 minggu pertama p umah pengasuh, alhamdulillah... ok sangat... lepas pada tu, bangun pagi ja melalak macam kena pukul... pastu aku berdoa, minta Allah bg petunjuk... hari last tak mau hantar tu, malam tu qaseeh berak berdarah... banyak sangat... bawa p hospital dia suruh admit... kecewa... dh la ddk ngn qaseeh ja time tu... berdua shj... masa tu daddy dia dh balik kerja kat kelantan... tinggal mummy ngn qaseeh ja kat sintok...

masa tu aku rasa macam susahnya ddk jauh ngn laki... tp dalam masa yang sama sayang nk benti kerja... sb aku kerja sebelum aku kawen lg... tapi disebabkan aku sayang anak aku, aku benti kerja... aku x mau benda yang sama berulang... tapi bila org dok suap ank aku makan apa yg org dewasa makan mmg aku rasa mcm nk maki... "eh... makan sikit ja pn, x jejas apa2 pn.." elok awak g minum racun tikus sikit... nak tgk jejas ke x...

yang kedua, benda yang aku x suka adalah, panggil anak aku utk tengok phone... hampa memang tak dak kerja sangat ka...? mak dia pun x bagi naaaa... tapi hampa ni suka la sibok... kekonon nak jaga sangat.. pastu bila aku bagi hampa jaga dok bagi dia tengok phone plk... stress la mak macam ni... tak bagi kata belagak la.. apa la... nk main ngn dia, just main... dh puas main. meh hantaq balik... tak dak la istilah qaseeh boring kalo x tengok phone... aku plk jadi boring tgk hampa dok bagi phone... dh tu dok beli mainan banyak-banyak untuk apa..?? saja buang duit kot... ni kalo buat muka depan depa pn dah kalo mai yang x tak faham bahasa, tetap x faham bahasa...

1 ja nak pesan, x kisah la ank saudara ka, ank kawan baik ka, seeloknya tnya la dlu... x kan sampai org rasa bila npk awak tu mcm datang beban plk... tak yah la dok umpan dengan phone... kalo dia x nak tu, x yah la...
~patience is much better~

Wednesday, September 5, 2018

✿ ~ tahniah sayang ~ ✿

alhamdulillah... bersyukur ke hadrat ilahi, Allah dah makbulkan doa mummy.. tahniah buat en suami en Ahmad Nasiff DH Abdullah kerana berjaya menyiapkan impian awak dengan jayanya.. saya sekadar membantu.. lepas ni no more utk mummy tgk hp lama2... bagi dia la plk... mummy nk pencen dh dalam dunia meniaga ni.. nak tumpukan sepenuh perhatian dekat qaseeh plk..

tahniah sayang...! nantikan grand opening on thursday... kawan2 yang berdekatan pasir mas, dijemput hadir bagi memeriahkan majlis...

"QASEEH LAVENDER LAUNDRY"



~patience is much better~

Monday, July 18, 2016

✿ ~ our princess ~ ✿

18 Julai 2016, (isnin) lahirlah puteri ahmad nasiff & nurfadzillah yang diberi nama qaseeh nur zahra. baby seberat 3.05kg yang dilahirkan secara normal jam 12.13am di hospital kulim.
(bukan 2.9kg yang dijangka oleh doktor) kalo doktor kata 3kg, maybe x push dah.. hahahaha..


~patience is much better~