kEsAyAngAnku

Thursday, December 3, 2015

✿ ~ alahan...! ~ ✿

sebelum ni dengar je orang cerita pasal alahan... sekarang ni kena sendiri... rasa macam nk cepat2 baby besar n keluar dari perut mummy dia... tengok semua makanan loya...!

~ macam mana nk bagi hilang loya ni... even tgk makanan dlm fb pn nk muntah... sob.. sob... sob...
~patience is much better~

Sunday, November 22, 2015

✿ ~ dh 7 tahun...! ~ ✿

22 NOVEMBER 2015, genap la tahun kita berkenalan dengan en suami kita... bukan tempoh 7 tahun tu berkenalan... 7 tahun tu bercinta... kitaorg kenal 2004 lg... lama dh kn... sangat lama.. dari musuh jadi kawan, dari kawan jadi kawan baik... dari kawan baik jadi pakwe.. dari pakwe jadi en suami pada 05 JUN 2015... alhamdulillah... kawen jugak.. sb dlu kalo gaduh sampai baling fon sampai hancur... ada simpan lg sampai skg fon yg kena baling tu... 

dlu kalo jumpa mmg x kan check fon... sb takut sedih.... sb dia suka message ngn ppuan... i lepas tu positif je sepanjang masa... lantak la nk message ke apa... smpai sekarang pn malas nk check... 

bg i kalo dia jujur ngn i dia x akan buat pn... kalo dia x jujur, kita check fon dia pn dia x akan jujur...

# take note ye kaum adam....

~patience is much better~

Tuesday, November 17, 2015

✿ ~ happy birthday kawan baik...!! ~ ✿

hari ni kita nk wish birthday utk kawan baik kita...! kawan yg suka kianat kita time kita baru bangun tdo..! hanya dia je yg berani nak melawak ok time i baru bngun tdo... kat bawah tu ucapan kita utk awak...! kita malas dh nak menaip....:D



~patience is much better~

Thursday, November 12, 2015

✿ ~ preggy...!. ~ ✿

alhamdulillah.... 

Allah dh makbul doa i... amin...! 

i malas nk share kt fb... kita share kt cni je la...




~patience is much better~

Thursday, September 17, 2015

✿ ~ staf la... bukannya student.. ~ ✿

alkish g beli top up... nk bagi tahu i nampak sangat la mcm muka student kalo pkai tshirt ngn jeans...:) 

"abang... bagi top up 50 satu..."

>> apa...?? top up 50 (sambil tgk muka i macam x percaya...)

" ye.. top up 50..."

pas tu tanya lagi.... nk top up 50 ke..?? kita plk ttiba rasa macam nk marah... mgkin sb muka kita mcm nk marah dia pn buat lawak....

" saya sebenarnya konfius... sb awak mintak top up 50... muka nampak macam budak je... ingat x de duit..."

i staf la.. bukannya student...:'(
~patience is much better~

Tuesday, July 21, 2015

✿ ~ our day.. ~ ✿

akad nikah : 05 Jun 2015
sanding sebelah perempuan : 06 Jun 2015
sanding sebelah lelaki : 20 Julai 2015
alhamdulillah... selesai sudah majlis untuk kedua-dua belah pihak...
saya mengucapkan ribuan terima kasih kepada bonda saya Noorhayati binti A. Rashid & ayahnda saya Muhamad Nashir bin Awang, ibu mertua saya Datin Hasnah binti Ismail & ayah mertua saya Datuk Abdullah, adik beradik, saudara mara, kawan-kawan yang hadir memeriahkan majlis kami....
sponser make up n hiasan dewan : D' nas Anggun / Deena Nashir
photographer : Maag VentureCreative




















~patience is much better~

Friday, June 5, 2015

✿ ~ selamat hari lahir sayang..! ~ ✿

alhamdulillah... 05 JUN 2015 en nasiff dh genap umo 30 tahun....!!

happy birthday sayang.... semoga panjang umo, dimurahkan rezeki n bahagia di samping insan tersayang... ucapan yang sama setiap tahun since 2008... before 2008, happy birthday awak...!!

tapi tahun ni special ckit ucapan dia...

selamat hari lahir en kekasih, en tunang n encik suami....!! hahaha.. u are already married..!! i hope ni hadiah yang paling bermakna untuk tahun ni... n hadiah yang paling bermakna dalam semua sambutan hari lahir... 

i love u sayang...!! 

alhamdulillah.. 05 JUN 2015 jugak i sah jadi wife u dlm sekali lafaz...! 05 JUN 2015 10.14 pm....



~patience is much better~

Sunday, April 12, 2015

✿ ~ bila penyakit M menyerang... ~✿

bila penyakit M menyerang, ubatnya adalah sleeping beauty...
biarlah selama ni sleeping tp x beauty2 pn..:D

am i right..??

~patience is much better~

Wednesday, April 8, 2015

✿ ~ bila nk kawen.. ~ ✿

betul la org bagi tahu.... kalo kita nk kawen rsa mcm x de masa nk wat sume benda.... saya pn sama... kejab je rse... dh nk masuk bulan mei dh... hish... takut.... 

ape pn bila kerja jauh ngn umah, bila bakal husband jauh ngn kita, rsa macam nk meroyan... rasa semua x sempat nk buat.... fadzillah nashir... plz... relax... 

sb skg ni nk tdo pn x lena... semua benda nk fikir... stress..?? mmg sangat la kn... insyaAllah... semuanya berjalan lancar...

nak kawen ape pn kena wat perancangan awal.. kalo x awal pn  mohon wat check list....!! i pn buat  jugak...! tkt ada yg terlepas pandang...!

menghitung hari... dup dap... dup dap.... :D


~patience is much better~

Saturday, March 14, 2015

✿ ~ kawan baik dh tunang..! ~ ✿

alhamdulillah... 14 mac 2015, kawan baik, adik kesayangan, ex roomate n segalanya la dh bertunang...!! tahniah sayang... i tumpang gembira... i sentiasa doakan u always dilindungi n bahagia untill jannah... 1 step done.. x sabar la nk tgk next step plk...

tp yang lawaknya i yg make over dia... teruja..! x pandai.. tp buat2 pandai...:)


bakal hubby cik erin... en tunang yg bedebor kalah nk akad nikah... hahaha...!



cik ila, tunangan orang n miss finolina...



amik berkat... hahaha...

~patience is much better~

Tuesday, February 17, 2015

✿ ~ DEMAM..! ~ ✿

dh 3 minggu sy demam... x tahu la sebab apa.. nk kata cuaca pn mungkin la jugak.. sb di jajahan cangloon ni dh lama pn x hujan... sejak dr banjir ari tu sampai sekarang ni x hujan.. mula2 sorang ja demam kt ofic ni.... sekarang abis semua demam... skali ngn bos-bos demam...

masa start cik ila demam, cik ila g mintak kebenaran nk g klinik kt bos.. so, dia pn ok je... bagi g klinik... tapi yg lawaknya, hari ni en bos demam... dia dtg kt meja cik ila bg thu dia nk g klinik hari ni... bagi tahu je tau... bukan mintak kebenaran untuk kuar g klinik... sb i bukan bos...

so, musim2 demam ni, g la klinik ye kengkawan... takut kes denggi... cik ila dh g klinik bnyak kali... doktor kata demam biasa sajos... abis puluh2 ringgit dh... tp doktor kata demam biasa sajos... so, kena la akur... kena banyakkan minum air masak ye kangkawan.... sb sekarang ni dh kemarau.. sangat panas...

kalo demam better jangan pakai cool fever... g mandi bg rajin ckit... sb kt ofic dh 8 jam ddk dalam aircond.. abis kering kulit2...

cik ila dh beransur nk ok dh demam ni.... doakan saya chat...:)
~patience is much better~

Friday, January 9, 2015

✿ ~ aktiviti hujung minggu ~ ✿

selalunya bila jumaat n sabtu, i bnyak masa baring2... lena... sb x de kawan sama nk g jejalan... this week, walaupun gaji x masuk lagi, sibok jugak nk g shopping... sebab less gila2... beli satu percuma satu... hahaha... bole x wat statement mcm tu...? kalo my mum tahu, mahu meroyan... sb dia akan bising... beli baju n kasut bebanyak... 

hari ni g beli baju kemeja nk g kerja 2 helai, kasut sepasang n sliper sepasang... rse seronok sangat... boleh tdo lena dh malam ni... sb duit semua dh abis...

n one more thing, g teman member g beli sk-II... beauty consultant tu tnya..." u pakai produk pelupasan x..??  like natasya, apa tah lagi dia sebut... i tnya sb apa u tanya macam tu...? dia jawab sb kulit u cantik... CANTIK KE...?? i jawab la mmg x pakai pn pelupasan.. sb x minat... 

pastu sempat lagi check kulit muka... muka i mcm org muda remaja yg umo 19 tahun.... hahaha... sangat nk melompat time tu... tp wat mcm x de pape... wt elek wat cool... hahaha... siap tnya lahir tahun 1990 berapa..?? i lahir tahun 1986 la....:)

~patience is much better~

Wednesday, January 7, 2015

~ ✿ 07 JAN 2015 ~ ✿

apa yg menarik ngn 07 JAN 2015...?? it my birthday... Alhamdulillah... saya dh berumur 29 tahun tahun ni... tahun depan dh masuk dalam ktgori 3 series... OH MY...!! cepatnya umo saya meningkat...

bila umo meningkat, soalan cepu emas pn bertambah banyak... semua orang nk tanya.. sampai x mampu nk jawab.. sedih sangat... tolong la jangan tanya bila nk KAWEN....!! tolong doakan yang terbaik untuk saya... x pn, bagi je husband awak tu kt saya... senang... my mom pn selalu tnya,, smpai i takut nk call n balik umah...

nasib baik dalam usia yg meningkat ni dapat kerja jauh dari keluarga... kalo x, msti dia siap carikan calon suami untuk saya kn... ataupun tiap ari tnya "dia tu x nk masuk minang awak ke...?? " 

i sebenarnya x thu nk bg jawapan... sampai ada masa tu, nk je kata... yg mana mak berkenan, srh la masuk minang... rsanya minggu depan jugak apa kawen... i bukan seorang yang memilih... tp belum sampai seru lg nk kawen...:'(

thx pada mereka yang wat small celebrate birthday party utk saya... sangat terharu.. dapat hadiah dari bos n kawan sebelah meja... thx pada yang mendoakan saya... nasib baik x de orang tnye bila akak nk kawen or bila awak  nk kawen or bila hang nk kawen... kalo x, pecah fon i baling... soalan tu macam mimpi ngeri dalam hidup i...

tolong jangan tanya... tolong doakan saya...


yang kiri skali tu hadiah bos yang  bg,,,, yang tengah tu hadiah dari kawan sebelah meja saya... pic paling kanan tu saya n bos saya.... yang lain2 tu kawan2 sepejabat....

~patience is much better~