kEsAyAngAnku

Wednesday, December 31, 2014

✿ ~ 2015 ~ ✿

2014 akan melabuh tirainya... dh 28 tahun di bumi Allah... banyak dugaan dan cabaran sepanjang tahun 2014...

banyak juga kenangan dan kawan baru sepanjang 2014...

azam tahun 2014 ada yg dh tertunai.. ada yg belum lagi tertunai... yang belum tu mungkin tahun 2015 akan ku usaha untuk memperbaiki dan menjadi insan yang lebih sempurna dimata Allah..

selamat tinggal 2014... welcome 2015...

wlaupun dh tahun baru, warna kegemaran tetap jugak x baru... still sama dengan tahun2 yang lepas... i love purple...











~patience is much better~

Tuesday, December 30, 2014

✿ ~ tutorial ~ ✿

entah bila nk start wat tutorial make up... sebab saya sangat malas sangat nk mengedit dan meng'upload' picture... dh penuh koleksi pic make up dalam phone..:)

berat memory hp... nak buang sayang...

tgu sampai saya rajin...:)

~patience is much better~

Sunday, December 14, 2014

✿ ~ tolong jagakan dia untuk saya ~ ✿

makin hari rsa makin jauh... 

kenapa..?? 

entah la... sb kita lupa Allah n ingat kesayangan kita lebih kot... Allah buat kita rsa nk menjauh dengan dia... n dekat kembali dekat dengan Allah... sebab kita kadang-kadang alpa...

yaAllah... kalo dia jodohku, permudahkan la segala urusanku... jika sebaliknya, aku mengharap Engkau jadikan dia insan yang bahagia dalam kehidupannya...

~patience is much better~

Thursday, November 27, 2014

✿ ~ tambah gadget ~ ✿

hari ni kursus lg... org lain semangat sangat belajar.. sy semangat nk tambah gadget je la..


ari ni join diorang wat banner ni... sapa yang nk buat, meh saya nk share link banner... x de la power sangat pn.. tp boleh la kn kalo nk try... nk hias cantik2 blog korang...  

let's try....:)


~patience is much better~

Wednesday, November 26, 2014

✿ ~ berkursus (blog) ~ ✿

sejak menjadi staf UUM ni, ari ni first time kena berkursus... berkursus la sgt.. bkursus buat blog plk tu... mmg dengar x dengar la... bukan sebab dh pandai... tapi sebab dh familiar sangat dengan benda ni... x la hari2 nk mengupdate,,, tapi mmg dh tahu serba sedikit tentang ber 'blog' ni...

dlu time student mmg ari2 la update.. sb ddk kt bilik pn dapat wifi.. sejak bekerja ni bukan x da masa nk ber blog.. tapi malas nk hadap... nti tgh taip orang belakang plak membaca... hehehe...

org sibuk blajar, saya sibok jugak... sibok candy, sibok ngn facebook... yang penting kt sini, saya sangat memerlukan bantal untuk zZzzz... bestnya kalo sleeping beauty time2 pas lunch ni...

esok lagi satu hari... perh... berasap bontot nk tunggu balik...
~patience is much better~

Saturday, November 22, 2014

✿~ 6 tahun suda..! ~ ✿

We are being together for six years…! Lama sangat… dh 6 tahun pn… kalo mak2 suka bebel.. kalo kawen, ank pn dh besar.. ye.. betol.. x dinafikan…

Tapi bila doa yang saya panjatkan belum dimakbulkan, mgkin ada sebab musababnya kenapa kitaorang x kawen lg… tipu la kalo x nk berumahtangga kn… tgk org lain ada family sendiri… tapi kita merancang.. Allah sebaik perancang….

Tolong jangan tanya saya kenapa dh 28 tahun x kawen lg…? saya x de jawapan untuk korang…. :’(


Saya hanya mampu berdoa utk hilangkan gundah dihati… sb mengadu ngn Allah, dia sentiasa dengar berbanding mengadu ngn manusia… 

~patience is much better~

Monday, September 22, 2014

Saturday, September 6, 2014

✿ ~ tolong jaga hati n perasaan orang lain.. ~ ✿

pelik kn manusia ni.... kalo lambat kawen je sibok nk tanya bila nk kawen... bila dh kawen tanya pulak bila nk dapat anak... bila dh dapat ank, sibok pulak nk tanya bila nak tambah anak....

------>

alkisahnya kt ofic baru-baru ni.... saya staf baru kat situ.... msti akan ada soalan cepu emas... dh kawen ke belum... umur berapa.... tapi ada la gurl sorg ni... dh kawen... dh ada anak... n ada sorg lagi akak ni x kawen lg....

cian sgt bila gurl yang dh kawen ni kata kat akak sorang ni... fadzillah walaupun x kawen tapi dah ada bf... ko ___? yaAllah... sedih sangat dengar bila dia cakap mcm tu... tahu diorang dh kawen... dh ada anak.. tapi jangan la ckap macam tu... sapa yg x nk kawen.... ada husband... ada anak... tapi Allah dr azali lg dh tentukan... bila jodoh kita... rezeki kita... jangan la cakap macam tu.... kita mampu merancang... Allah yang tentukan....

hebat sangat la korang sebab kawen awal... ada anak... tapi sehebat korang, tolong la jaga hati n perasaan orang lain sama kn.... akak tu terus diam... mmg aku kesian terus wat x dengar... malas nk iyekan ke ape....

tolong la jaga la hati orang lain... 
~patience is much better~

Monday, September 1, 2014

✿ ~ selamat bertugas... ~ ✿

alhamdulillah...

ini yang dinamakan rezeki... selamat bekerja cik Nurfadzillah binti Muhamad Nashir.....



~patience is much better~

Friday, June 13, 2014

✿ ~ thank you ~ ✿

thank sebab jagakan dia untuk saya... dia sangat bermakna untuk saya... tapi saya rse awak yang terbaik untuk jaga dia... take care of him... 

saya tahu awak selalu stalk saya... tapi x perlu dh kot skg ni.... stay away from me... i hate u...
~patience is much better~

Tuesday, June 10, 2014

✿ ~ my mom birthday.. ~ ✿

terima kasih ya Allah... sebab kurniakan ibu yang baik untuk saya.... today is my mom birthday... happy birthday my lovely mom.... i love u so much... moga diberi kesihatan yang baik... semoga panjang umo coz i need u mom... every time i need u... x de sapa yang mampu ganti... i miss u..... 

semoga kebahagia sentiasa bersama mu....


~patience is much better~

Thursday, June 5, 2014

✿ ~ 5 jun menjelang lagi...~ ✿

alhamdulillah.... dh genap umo en ahmad nasiff bin abdullah yg ke 29... selamat hari lahir sayang... moga diberikan kesihatan yang baik, murah rezeki, bahagia selalu.... x de hadiah may be tahun ni.... coz saya dh x bekerja... saya bergelar pelajar...



~patience is much better~

Wednesday, January 8, 2014

✿ ~ today is my birthday.... ~ ✿



alhamdulillah.... tahun ni, genap la umo saya 28 tahun... still single... tp yg penting nk bg thu, selagi x kawen selagi tu rasa macam muda.... hahaha.. (ayat sedapkan hati..)

saya berkongsi hari jadi dalam bulan yang sama dengan 2 orang adik lelaki saya... dzulfadzli n muhamad ammar azri... selamat hari jadi for both of you... semoga panjang umo n dimurahkan rezeki...

dh 28 tahun melihat bumi Allah ni... sangat cantik....

dalam umo 28 tahun ni, dapat kenal insan yg saya sayang, en ahmad nasiff bin abdullah, my lil sis, erin baharudin.... kawan x berapa nk kawan sgt... kenal ati budi manusia yg menyedarkan aku Allah lagi penting untuk disayang n meminta....

thx en kekasih... awak x pernah lupa birthday saya... tahun ni x leh celebrate sesama... it's ok.... sb jauh... thanks a lot for who wish my birthday, doakan saya... sy pn akan sentiasa doakan kalian...






~patience is much better~