kEsAyAngAnku

Wednesday, November 20, 2013

✿ ~ majlis konvokesyen IJTM2013 ~ ✿

Alhamdulillah…. Selepas 2 tahun 3 bulan  berhempas pulas, saya berjaya jugak abiskan diploma teknologi binaan… walaupun dalam usia 27 tahun bru ada diploma, saya tetap bangga dgn dr saya coz dapat jugak abiskan diploma dengan jayanya walaupun agak kurang minat dalam bidang ni….



19hb hari konvokesyen at putrajaya... time control cantik atas pentas... ala2 comey g2... hahaha....


majlis konvokesyen 2013


~patience is much better~

Monday, November 4, 2013

✿ ~ konvokesyen...~ ✿

18 nov 2013 adalah hari saya akan berkonvo.... konvo lagi... ke sejuta kali pn x pe... sb time konvo leh jumpa kengkawan, buah ati (opSs..) hahahaha....

tahun ni konvo untuk dip teknologi binaan... kat putrajaya... yehuu... habis jugak belajar... sb last sem tu agak kurang study... pointer pn turun... alhamdulillah... walaupun turun still 3++..... bersyukur....

belum sempat grade dh kerja... tu rezeki namanya... ada gak kengkawan yang smpai skrang belum kerja lg... saya diantara mereka2 yang bertuah....

buah ati pengarang jantung yang kt putrajaya tu, meh la jumpa ngn saya... saya dh lama nk jumpa kamu... mohon bawak bunga ye..:)

saya nak jumpa awak jugak en kekasih... leh sambut 5th anniversary... on 22 nov 2013..... dh 5 tahun... disebabkan awak kje, saya x kisah la sgt... tp saya berharap awak datang...
~patience is much better~

✿ ~ first niece..~ ✿

last month on 08/10/2013 saya dapat anak saudara baru.... ni anak saudara yang pertama... sblm ni x de pn ank saudara... nur dzara fathiaa bt dzulfadzli.... disebabkan x de masa nk update, ari ni baru la update... nk kenalkan pada kawan2 blog saya..:)

dzara ~ 3 days


~patience is much better~

Saturday, August 24, 2013

✿ ~ dating...!! dating...!! dating...!! ~ ✿

dh hampir 5 tahun kenal dia... 22 Nov 2013 akan datang x lame lg.... bab kawen jangan tanya saya... tnye orang yang nk masuk minang tu ye... saya menunggu je... ape pn, doakan la kami... ewahh..!!

16 hb 8 en kekasih datang cni.... g tgk wayang cite "lemak kampung santan..." kelakar citenya... tp panggung kami yang pnya... ada bpe orang je... dengar en kekasih je gelak... malu saya... kuat sgt dia gelak... nasib baik la dlm pggung gelap kn... x de la orang nk cam muka n tnye sapa empunya dr yang gelak sampai nk pecah panggung...

2 hari berturut2 g makan pizza... tp rasa pizza tu sgt x puasa ati... ada ja yang kurang... hayya... spoil la mood nk makan pizza kt c2... tapi ice cream dia sedap... rugi kalo x mkn...

4 hari je dating... dh nk balik.... sedih... nanti datang lagi ye....!! :-( 




~patience is much better~

Thursday, August 22, 2013

✿ ~ raya 2013.. ~ ✿

tema tahun ni blue...!! 






buah ati pn pkai baju biru jugak.... matching..!!




~patience is much better~

✿ ~ kosong..!! kosong..!! kosong...!! ~ ✿

cuti raya dh abis... start la kerja balik... serius x de mood nk kerja... ape cer..?? bila nk datang mood pn x thu la... kena g bercuti dlu kot...

jiwa kosong + serabut... ape yg srabut pn x thu....
~patience is much better~

Tuesday, August 20, 2013

✿ ~ isu snstif..!! :: ~ ✿

aku sgt menyampah nk jawab soalan cepu emas korang.... naik rimas la nk jawab.... kita kn sedia maklum jodoh pertemuaan, rezeki, ajal n maut Allah yang tentukan... so, x yh la nk tnya.... bila nk kawen, bila nk dapat anak... semua tu Allah yang tentukan... kita sebagai umat islam mampu berusaha... berdoa... for ur information la kn.... mne ade orang x mau kawen... x mau ada anak... orang gila pn nk kawen ok...!! so, x yh la tanya... doakan ja untuk dia semoga cpt dpt jodoh... di kurniakan rezeki.... tu yg terbaik....

ada la someone ni.... dh kwen... n dh nk ade ank dh... boleh plak dia tanya kita... " bila nk kawen... aku dh nk ade ank dh ko x kawen2... nk jadi anak dara tua ke..???" statement kau... aku bukan x nk kawen la... nanti jodoh aku dh sampai, aku kawen la... bukan aku x nk kawen...!!

p/s :- ni isu snstif ok...!! sb jodoh korang cepat, cepat la korang kawen.... jangan la bermegah dengan ape yang korang ade... nanti Allah tarik semua nikmat.... padan dengan muka....


~patience is much better~

Saturday, July 20, 2013

✿ ~ kantoi tak puasa.. ~ ✿

hari ni hari ke 11 puasa... salam ramadhan yang ke 11... cepat kan.. pejam celik pejam celik dh sebelas hari puasa... kot ya la kn sebelas hari... 

kalo seorang perempuan tinggal puasa tu, kira fitrah la kn... mna mungkin perempuan puasa penuh melainkan ibu-ibu mengandung... ibu-ibu mengandung pun ada jugak yang tinggal...:D

teringat zaman-zaman dulu.... bulan puasa... tp memandangkan time tu tettt.... so, leh la makan siang-siang hari time bulan puasa... begini alkisahnya.... *layan....

time orang kejut bangun sahur, buat-buat x dengar sebab time tu mengantuk tahap nk telan orang dh... tu la... dh thu nk bangun sahur elok je g tdo lambat kan... mmg mendapat la... sedar2 dh cerah.... bangun la tergopoh gapah g mandi... dh lewat nk g kje....

siap2 mandi, anak cacing berdiri tegak menyanyi lagu negaraku... oh lapo...!! mmg perut mintak diisi.. dari semalam x makan nasi... fikir2 ofic jauh... kalo x makan mesti ade yang pengsan kt tengah jalan... mmg x larat nk tunggu sampai umah...

pandang kanan.. pandang kiri... yeyyy..!! line clear... tp takut jugak sebab hari cuti... mau kantoi ni makan siang2 ari dibulan puasa... mula2 bawak air panas masuk bilik... yeyyy...!! berjaya....!! then angkat tudung saji... mak wat nasi goreng upenye time sahur... nasi goreng pn nasi goreng la... kalo lapo layan je kn... fikir-fikir x kan nk bawak masuk mangkuk nasi masuk dalam bilik kn... pandang kiri n kanan x de orang, suap je la nasi dalam mulut... cubaan pertama berjaya... try pulak cubaan kedua... first kunyah mmg menyelerakan... kunyahan kedua, berair air mata...!! pedas..!! sedapnya jagung a.k.a cili... 

tetiba ja kuar suara sumbang.. " pedasnya...!! "

apa yg pedasnya...?? tetiba dengar suara mak.. nasib baik mak...

dengan coolnya jawab x de pape... trus kuar g kerja... :D



~patience is much better~

Wednesday, July 3, 2013

✿ ~ fitrah manusia ~ ✿

kalo berkawan x sume orang boleh kite percaya... nk cite ape pn kena jugak fikir juta kali... time baik sume ok... time x baik, sume benda nk ungkit... cam tu la.... cm ni la... fitrah manusia... lebih baik cite ngn orang x kenal...

cite n cite... dia pn x kenal kite, kite pn x kenal dia... kalo dia nk cite ngn orang pn, dia akan ckp "orang itu je..." orang lain pn x tahu sape "orang itu"...

lebih kurang melepaskan rse tidak puas ati ngn pokok... kalo ckp ngn pokok orang kata gile... kalo ckp ngn orang yg x kenal, dia kata gak gile... tapi x de la npk segila ckp ngn pokok kn... =D

paling benci, bile cite pasal someone, ttiba dh gaduh ckp kite pn same je ngn someone yg kite cite tu... ending sakit ati lg...
~patience is much better~

Monday, June 10, 2013

✿ ~ ucapan selamat hari lahir... ~ ✿

hari ni 10 hb jun 2013... hari jadi mak saya yang ke 52... happy birthday my lovely mom.. love u so much... moga panjang umo, dimurahkan rezeki dan memperolehi kebahagiaan dunia akhirat...

ari ni jugak birthday my friend merangkap adik yang paling gile dalam abad ini... selamat hari lahir... may Allah bless u...:)
~patience is much better~

Saturday, June 8, 2013

✿ ~ hAppy birthdAy syg... ~ ✿

5 jun 2013, genap umo en. kekasih 28 tahun.... happy birthday sayang... moga panjang umo n dilimpahkan kesejahteraan seumur hidup kamu..... sebelum ni en kekasih sharing umo yang sama ngn saya untuk 6 bulan... skg x lagi.. u already 28 years old...!! dah tua la awak...

surprise...!! surprise...!! surprise...!!

merah muka bile sume terhidang atas meja... best kn daging masak kurma.. sorry... no present.. x sempat nk beli... sempat celebrate birthday je.. next time yer i bg hadiah kat u...:)

love u sayang... happy birthday...
~patience is much better~

Saturday, April 13, 2013

✿ ~ bercuti.. ~ ✿

dh lama x menyonteng kt cni... bz la katakan.. bz la sgt... hehehe... last week cik ila g pantai timor.. jumpa si jantung hati n my classmate... 

28 Mac 2013, last Li.. dh tamat alam menjadi student... dh berjaya mendapatkan segulung diploma... alhamdulillah.. thx mak.. thx sayang "ahmad nasiff", thx kawan2...


pas balik dari terengganu, g kelantan plak... tujuan utama untuk jumpa si jantung ati jer.. memandangkan ade kenduri kawan sekelas, g la kenduri kwen dia kt kubang kerian... yeaaa..!! dia pakai warna fvret saya... pink + soft purple.. ske3..:D


dh sama tema ngn pengantin, sibuk nk bergambar..:) pe pn, selamat pengantin baru ain... moga bahagia until jannah... amin...


~patience is much better~

Wednesday, February 27, 2013

✿ ~ my birthday’s present..~✿


Yeyy..!! seronok dapat hadiah hari jadi.. samsung tab from my cinta ati… time syg je la cinta ati.. time majuk, x de dh cinta ati… mau ade yg kena maki.. hehehe…



Selalu time beday buah ati disisi.. tahun ni x de la.. wlaupun dpt hadiah ari jadi lambat, yang penting dapat… aku ade.. korang ade..?? mesti x de kn…. So, ada aku kesah..:)
Thx syg.. tahun depan nk keta audi plak… boleh x..:D nk yg mcm ni tau...:-P



~patience is much better~

Friday, February 15, 2013

✿ ~ my diary... ~ ✿

blog saya adalah diary n kenangan saya... =)
~patience is much better~

✿ ~ deman lagi... ~ ✿

hari2 hujan... rse mcm x sedap badan jer... yang peliknye ade bintik2 merah... x tahu la npe... akak bg thu dh 2 malam dia mimpi saya demam teruk... 
risau... tapi kalo tu ketentuan Dia, saya nk buat mcm mane... terima ngn hati yang redha...



~patience is much better~

Wednesday, February 13, 2013

✿ ~ rdu budak ini... ~ ✿


2 years sudah bersama si kecik ni... nk kate si rendah kang terasa lak... hehehe... nice person... sangat rdu kamu... x tahu la bila nk ketemu... dh masuk study tempat lain jgn lupe saya yer..:'( sedihnye.. x leh nk gosip2...
~patience is much better~

✿ ~ dh february.. ~ ✿

cepat kn masa berlalu.... dh bulan february... nanti masuk bulan Mac plak... umo yang semakin meningkat.... bile la nk kwen ni... hehehe.... bile org ckp kite muda, kite rse suka sgt... sbnarnye, kite x leh terima hakikat yg umo kita dh semakin meningkat... sabar je la wahai hati...:)
~patience is much better~

Monday, January 7, 2013

✿ ~ my birthday.. ~ ✿

today is my birthday.... saya dh 27 tahun... 27 tahun...?? macam x percaya... cepatnya masa berlalu.. rdu zaman kecik2.. zaman sek ren, sek men dlu... zaman kolej.... rdu kwn2 sek, rdu zaman2 kolej....

tahun ni celebrate tanpa org tersayang dcc... sedih kn... tapi x pe... every years dah sambut sama2... tahun ni jauh2 la plak..:D

for this year, saya nk cepat kawen, kete baru n mengharapkan hidup saya lebih sempurna dari sebelumnya... insyaAllah...

nk kek cm ni..:) sweet...


~patience is much better~

Sunday, January 6, 2013

✿ ~ tamatla sudah AJL 27 ~ ✿

kemenangan perpihak pada yuna.... terukir di bintang yang dinyanyikan oleh aizat..!! sedap ke..?? bagi saya ok la... bagi korang x tahu la... tgk kt post fb ade yang sampai nk bakar tv sebab lagu yg x de corus leh menang... ape pn, tu rezeki aizat... tapi dia pnye persembahan mmg sweet...

apepn,tahniah la pada aizat.....



~patience is much better~

Friday, January 4, 2013

✿ ~ AJL 27 ~ ✿


AJL 27 on 6 january.... sama ngn usia saya 27 tahun... tapi on 7 january...:) saya cuma nk highlight 1 lagu jer...a lot of story for this song... x minat sangat pn... biasa2 jer...
  • Idola (Azlan & The Typewriter) – Audi Mok & Azlan 
  • Pelangi Senja (Stacy) – Taja & Tun Teja 
  • Anak Kampung (One Nation Emcees & Jimmy Palikat) – Jimmy Palikat 
  • Ombak Rindu (Hafiz & Adira) – Zaidi
  • Tanpamu (Amir Jahari) – Amir Jahari
  • Lagu (Bedroom Sanctuary) – Bo Amir Iqram
  • Teman Pengganti (Black & Malique) – Malique
  • Ku Akui (Hafiz Suip) – Ajai 
  • Simetri (Hazama & Amy Search) – Audi Mok & Zel Firdhaus Haduan
  • Andaiku Bercinta Lagi (Mojo) – Edry Abdul Halim
  • Patah Seribu (Shila Amzah) – Shila Amzah
mne2 lagu yang menang tu adalah adat dalam bertanding.... good luck pada artis yang bertanding.... 

*ape yg berkaitan dengan lagu nih, hanya mereka yang berkaitan jer yang tahu....
~patience is much better~

Wednesday, January 2, 2013

✿ ~ sama tapi x serupa.. ~ ✿


ni sepupu saya.... sebelah mak... anak maksu... syazana namanya... ramai tegur muka kami sama... tapi i don't thing so....:)
 so, ape pendapat korang...?? same x...??



~patience is much better~