kEsAyAngAnku

Sunday, December 11, 2011

:: bila dh bulan disember.... ::

cepatnya masa berlalu.... dh nk abis tahun 2011... dh nk masuk tahun 2012.... umo pn dh makin meningkat.... tahun depan dh 26 tahun... cepatnya.... tapi kalo orang tgk still nampak macam remaja yg baru mencecah 20 thun..... makcik2 yang thu my age sibuk nk carikan jodoh.... hehehe.... x pe la.... cik ila sangat berterima kasih... tapi cik  ila dh ada pilihan ati sdri pn... tgu masa untuk dilangsungkan yer wahai my auntie...


so bila nk masuk tahun baru ni, banyak perubahan yg akan berlaku... selamat tinggal pada kenangan lalu.... selamat datang hidup baru....
~patience is much better~

:: this song for u dear.. ::

Aku takkan lelah menunggu
Hingga waktu ajal menjemputku
Takkan pernah ada sesalku untuk menunggumu
Aku harus tetap menunggu
Hingga nanti aku berbaring
Sampai mati aku akan tetap menunggumu
Ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang
Ingin ku berikan semua hanya untukmu
Agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu
Ku ingin kau tahu tentang perasaanku
Ku ingin kau tahu besar cinta padamu
Ingin ku berikan sisa waktuku
Dan sisa umurku sampai mati
Aku harus tetap menunggu
Hingga nanti aku berbaring
Sampai mati aku akan tetap akan tetap menunggumu
Ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang
Ingin ku berikan semua hanya untukmu
Agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu
Ku ingin kau tahu tentang perasaanku
Ku ingin kau tahu besar cinta padamu
Ingin ku berikan sisa waktuku
Dan sisa umurku

love u damn much dear..!!

~patience is much better~

Thursday, December 8, 2011

:: ceria pagi.. ::

morning sunshine... 

bgun pg x nk sedih lg.... so, bangun pagi smile cam org gile depan cermin... 

petua awet muda...:P


~patience is much better~

Wednesday, December 7, 2011

:: bila hati ditemani kesedihan... ::

bila sedih jer, msti ingat arwah saiful azlan.... seriusly ila rndu abg.... tadi tido mimpi dia lg..... dia dh x de disisi aku kalo aku sedih.... dh x leh nk bercerita masalah lg..... tapi msg nasihat yg dia bagi still ada lg.... bila baca msg2 dia, msti bekolam air mata ni...


dulu masa arwah ada, bila aku sedih, dia dapat rasa... mesti dia akan call tanya kabar.... time aku sakit pn macam tu jugak... tapi skg dh x lagi... dia datang dalam mimpi je.....


alfatihah... moga roh abang dicucuri rahmat....
~patience is much better~

:: alangkah....?... ::

aku x secantik zulaika... bukannya perfect macam fatimah az zahra 
tapi aku ada hati dan perasaan....

aku hanya nk kau faham keadaan aku jer....
bukan susah pn......

seriusly tension....!!!!

aku sayang kau walaupun kau macam cenderung nak kenal ramai ppuan lain dalam hidup kau...!! kalo boleh putar masa, aku harap kau x jumpa aku... aku x baik macam perempuan lain yang kau kenal..... kau ngn aku pn, ramai lg ppuan yg sentiase ngn kau... kau x keseorangan pn.... aku bukak fb kau pn, ramai ppuan yang sentiasa ngn kau... aku tahu kau sentiasa bahagia n disayangi walaupun tiada aku disisi.....

~patience is much better~

Monday, December 5, 2011

:: happy birthday mish finolina.. ::

hari ni, genap la umo ~yayang fino~ 22 tahun... happy birthday sayang.... sorry yer sb dh planing function ur birthday awal2... BUDU + NILA + TEPUNG GANDUM.... best x?? mesti igt sampai bila2 kn.... haahahaha...



ni la tuannya...

tp ni pic time birthday org lain....:)

~patience is much better~

Friday, November 18, 2011

:: padanya yg aku syg... padanya yang aku rindu... ::

----@

hari ni, genapla umo arwah SAIFUL AZLAN BIN MUHAMAD 26 tahun... selamat hari lahir abang..!! dulu ila x pernah lupa untuk "wish happy birthday...." 5 tahun ila kenal dia.... every year ila akan wish... tapi tahun ni, ila hanya leh wish kt cni jer... semoga roh abang ditempatkan dikalangan golongan orang2 yang beriman... Amin...

dan 

hari ni jugak orang yang paling rapat ngn ila nk bergelar suami orang... selamat pengantin baru mir.... semoga mir bahagia hingga ke akhir hayat... Amin...

p/s : yang pergi x akan kembali.... yang masih disisi harus la dihargai....

~patience is much better~

Sunday, November 13, 2011

:: work + stress..!!

this week byk betol kerja nk kena siapkan... stress betol... leh gugur rambut2 yg ade....=) nti tgal kulit pale yg berkilat2.... a.k.a silau.... hahaha... tapi nasib baik la pkai tudung... if botak pn x de spe pn yang thu...


~patience is much better~

Saturday, November 12, 2011

:: word of this night.. ::

sy rindu awak yg sayang saya...!!

care of me...!!
thx ea..!!
i appreciate it... !!

~patience is much better~

Friday, November 11, 2011

:: bercuti.. ::

cik ila baru balik dari langkawi pg td...
penat pn x abis lg...
tp best..!!



first day sampai langkawi..... at masjid kuala perlis
gua kelawar
kt gua kelawar jugak....
at sangkar ikan.....
syurga coklat..!! nyam2...
dataran helang.....
around pulau...
helang yang berterbangan...

indahnya langkawi... promote negeri sikit....:)


~patience is much better~

:: madah untuk hari ni..::

♥  Jika seorang datang membuat kita kecewa , maka dia adalah 'guru' yang hendak mengajar kita erti sabar  ●●

♥  Jika kita rasa kita sedang dikecewakan , itu menunjukkan kita sedang belajar untuk membina sikap tidak terlalu mengharap  ●

~patience is much better~

:: happy birthday my dad... ::

ari ni, genap la my dad 53 tahun.... (11/11/58 - 11/11/11....
selamat hari lahir my dad..!!
semoga panjang umo, dimurahka rezeki n bahagia selalu...

~patience is much better~

Tuesday, November 8, 2011

:: mood balik terengganu..::

dah lama x bercerita kt cni....
bz la kata kn... bz ngn persiapan raya...!!
ape persiapan pn x thu la.. balik umah tdo then wat ketupat jer... hehehehehe....

---@

mood raya x abis lg dh kena balik kuala terengganu... kerana tanggungjawab, gagah gak la balik terengganu....:P (padahal terpaksa balik...) tahun ni x leh join korban kt umah... sedih.. tadi nk balik pn sempat tabur air mata ckit... sedih betol.... (padahal x puas cti lg..)


~patience is much better~

Saturday, October 29, 2011

:: pemergiannya mengadap ilahi... ::

telah pergi untuk selamanya orang yg aku syg... seorang yang baik, selalu memberi aku semangat, kasih sayang, kekuatan dalam hidup....saiful azlan bin muhamad (18.11.1985-29.10.2011) al-fatihah...

all d memories juz crossed my mind. . . im missing u... ='(

tears keep rolling n falling. . .smoga abg tenang d sana...


Bila mana semua sekelilingmu mengatakan tentang kebaikanmu, percayalah, di langit sana mereka terlalu merindui dirimu..aku tahu kau takkan dapat lagi mendengar luahan hati ku, namun nasihatmu tetap kuingati.. ='(

!La rindu Abg..!!

~patience is much better~

Monday, October 24, 2011

:: cuti ::

yeh..!!
mood bercuti kembali....:)
jumpa En. Nasiff yg sengal...!!
RINDU KAMU..!!!

~patience is much better~

Saturday, October 22, 2011

Friday, October 21, 2011

:: aktiviti hujung minggu.. ::

bermula la cuti berhujung minggu... jumaat + sabtu.....
tapi sabtu ni x bercuti..... seriusly x best...:) x dpt bercuti sepuas ati.....
cik ila suka abis kan cuti minggu ngn berehat2 sepanjang hari... berehat dalam erti kata lain T.I.D.O... best.... dalam sebulan, 1 kali jer aktiviti luar.... bershopping....

2 aktiviti yg x berapa sihat tuh cik ila mmg suka wat time cuti....
1- menghabiskan masa...!!
2- menghabiskan duit...!!


~patience is much better~

Thursday, October 20, 2011

:: penghargaan ku....!! ::

cik ila nk ucapkan thx buat ieyza yang selalu bertandang kat blog sy ni....
this flower tuk ieyza...:)


~patience is much better~

:: happy anniversary ::

hari ni, genap la 3 tahun with En. Ahmad Nasiff bin Abdullah...
kenal En Ahmad Nasiff bin Abdullah since 2004... n with him since 20 oct 2008....


orang yg berikan saya kasih + sayang, keselesaan selepas mak + ayah saya... dia ajar saya menghargai betapa pentingnya kasih sayang, kejujuran.... tapi skg saya agak x jujur... hahaha....  tapi kasih n sayang saya x pernah berbelah bahagi untuk dia....

saya berdoa agar awak untuk saya hingga akhir hayat saya...!!
amin...

saya NURFADZILLAH BINTI MUHAMAD NASHIR sayang AHMAD NASIFF BIN ABDULLAH damn much..!!

~patience is much better~

Tuesday, October 18, 2011

:: alkisah roti canai ::

one day... overnite kat kuantan... then berhenti la singgah dekat stall jual makan pagi.... ramai2 pergilah bersarapan pagi... cik ila yg mengantok pn x terkecuali....:-) perot lapor.. mata mengantok.... jawabnyer minum jer... x makan....

lokasi : kedai makan
bersama : finolina + kengkawan yang lain (5 org)
tujuan : sarapan pagi

@--- 

lepas order air, mesti nk amik menu untuk makan kn.... 
kawan cik ila si A ni tanya kat kawan cik ila si B ni :
>>> "roti canai ade x...??" 

kawan cik ila si B ni pn menjawab : "
>>> x de.... org yg buat roti canai tuh sakit kepala.. (dalam erti kata lain x chat..)


@---

tetiba cik ila pn terpandang la kt tempat org masak roti canai tu n tanye kawan cik ila si B nih...
>>> " ye ke x de..." (rase cm x percaya je sebab nampak tempat bakar roti canai tuh berhaba jer...)

kawan cik ila si b ni dengan muka x bersalah jer jawab...
>>> dia panas kan tempat masak roti canai tuh sebab x nak bagi karat....


plz la...!! jawapan x releven lgsung,,,, pada yg mamun baru bgn tdo tuh wat bdo je la....!!
bagi aku yg separuh sedar lg time tuh, mau berdekah sampai nk pecah perut... dah la jawab dengan muka x bersalah....!!

persoalan:-
1- apa kaitan "yer ke x de" dengan "dia panaskan tempat roti canai tuh x nak bagi berkarat??"
2- ape yg korang faham kaitan antara soalan n jawapan tuh??? n kesimpulannya?? 



~patience is much better~

Monday, October 17, 2011

:: x kenal maka x cinta ::

x kenal maka x cinta....

----@

btol ker?? hehehe... kadang2 macam x kn ... kadang2 macam yer.... sbnarnye x compius pn... sje je wat compius ngn perkataan tuh....




~patience is much better~

Saturday, October 15, 2011

:: stalker ::

tadi around 1.0o pg dh ngntok.... almaklum la semua kekasih ati bz... x de yg nk temankan.... (statement berani mati nih... x de semua... sorang jer...) ade kawan yg selalu temankan pn bz... ntah kemana dia g pn x tahu....:) 


@----


around 1.30 my bf call.... bila dh bual lama2 mata pn x ngantok... bila dh bosan mula la nk menceroboh rumah sape2 yg ade kt dalam fb tuh.... cik ila pn bukak la fB ni..... then terbaca dia pnye wall post... maaf yer.... sengaje...:) jom tgk....





mau ketawa sorg2... teringat tragdi kena baling biji buah durian.... bau x yah cakap lor.... agaknya dia nk jemput cik ila n the geng makan durian tuh... tapi agk malu2..... hish..!! x mo dh g situ... fobia....:) nasib baik x terjatuh dalam air... kalo x, mau x timbul2 dah cik ila ngn my friend, mish finolina sb 2-2 x pandai berenang....:)


then terjadilah CINTA + DURIAN.... why?? next episod cik ila cerita...:)
~patience is much better~

Friday, October 14, 2011

:: mCd...!! ::

dh lama nk mkn mCd family set.... hari ni tercapai gk... thx 4 all.... jasa korang amatlah dihargai... :)





~patience is much better~

:: mengapa perempuan selalu menangis?? ::


Ya Allah, mengapa wanita sering menangis?

Jawabnya:

Kerana wanita itu unik.
Aku ciptakannya sebagai makhluk istimewa,
AKu kuatkan bahunya untuk menjaga anak-anaknya,
AKu lembutkan hatinya untuk memberi rasa aman,
AKu kuatkan rahimnya untuk menyimpan benih manusia,
AKu teguhkan peribadinya untuk terus berjuang pada saat yang lain menyerah,
AKu berikannya naluri untuk mencintai anak-anak dalam apa jua keadaan sekalipun,
AKu kuatkan batinnya untuk tetap menyayangi walau dikhianati oleh teman,
Walau disakiti oleh “orang” yang dia sayangi..
Wanita makhluk kuat,
Tetapi jika satu saat dia menangis itu kerana AKu berikannya air mata untuk membasuh luka batin dan memberi kekuatan baru.

“WANITA itu ISTIMEWA”
 

~patience is much better~

Monday, October 10, 2011

:: bila saya mengada..!! ::

tadi someone ade tanya nk pape x??jawapan x ikhlas n saje jer...
nk GULA2... !!
makan la sgt gula2 cik ila tuh...setakat sebijik dua tu leh la kn... yang lain bg kat org lain... hahaha...
dapat 10 bijik.... warna putih perasa barli ade 1... tu 1 je makan.... ngEEee... perangai jahat...
thx yer pada yg sudi berikan saya gegula tadi.... 
sok sy bayar double tau.. hahaha....

~patience is much better~

:: finally ::

jatuh jugak air mata nih...
rdu gile sama kamoOo!!

~patience is much better~

Thursday, October 6, 2011

:: apa reaksi korang kalo orang cakap korang cantik ::

hye...
cantik + perempuan = mmg x dapat dipisahkan... ada x perempuan yg x berasa diri dia x cantik??? kalo nk wat undian, 2 drpd 10 jer cakap diri dia x cantik... tu pn depan public.... tapi kalo bukan depan public, still cakap diri dia cantikkan.... hahaha... (statement berani mati..)


lokasi : giant kuala terengganu
tarikh n jam : wat2 lupa
bersama : terpaksa dirahsiakan.... (demi kebaikan bersama)
situasi : berjalan nak balik.....
pakaian : baju kurung warna pink ke purple 

---@

sampai kt 1 store kecik >>> cantiknya.... (kebetulan cik ila yang cantik jer lalu kt c2...)
                                    >>> pakai baju purple.....

* kalo korang kt c2, ape perasaan korang?? compem la orang tu kata kt korang kn... tp sbnarnyer cik ila pn x sure dia cakap ngn sape...:)

then, cik ila rasa macam malu... adoi... nk tahu npe?? orang bersama cik ila time tuh laki... dia sengeh2 sambil cakap jgn nk perasan k... org tuh x cakap ngn dia pn... adoi... malunya time tuh...!! nak berjalan pn dh x leh... malu punya pasal... jahat betol member cik ila tuh...!!

p/s : nanti kalo orang puji wat2 mcm x dengar jer... hahaha...

~patience is much better~

Wednesday, October 5, 2011

:: apa yang terjadi apabila perkataan "take care" diucapkan... ::

hye All..
semenjak 2 menjak ni cik ila rajin bercerita... perkataan "take care" atau dalam perkataan malay nya jaga diri... cik ila agak terfobia dh sekarang ngn perkataan tuh selepas berlaku satu incident yang tah pape kt depan khalayak ramai...

---@

satu pagi >>> member ade msg dia nk g klinik cabut gg... so, dia suruh tunggu untuk amik barang sb lepas g cabut gg tu dia nk terus balik umah dia.... lepas amik barang tuh sebelum nk blah, sempat la ckp ngn dia " take care "... bagi cik ila sume tuh normal jer... tapi bagi member cik ila, tu something yg pelik...  sengal punya member...!! adoi.... mau kena bahan..!! oh tidak.... kenapa semua ini terjadi...!! hahaha...

---@

then terkantoi plak pasal ym... adoi....!! tambah lagi kecoh keadaan yg tersedia kecoh... sampai leh ade nama khas dh untuk cik ila... " CINTA.. !!  ayok... !! tah pape la.. sampai dengar budak tu gelak pn leh jadi bahan... diaorang leh panggil cik ila dengan panggilan "CINTA" kuat2... adoi... terperanjat org lain... mencari2 org lain spe yg bernama CINTA yg member panggil 2.... cik ila habis cover... tahan malu... sengal punya member... hahahaha..!!

---@

skg, kalo nk sebut take care pn dh kena cover2 ckit... takut kena bahan... so guna la perkataan "jaga diri"....

~patience is much better~

Saturday, October 1, 2011

:: bila hujan + kilat menyerang.... ::

hye all....

ape yg sinonem ngn hujan bagi kita sebagai manusia ni?? mesti tdo kn... tapi kalo cik ila mmg x arr kn... mau x tdo kalo hujan kn sb risau kalo ade hujan harus ade kilat... 

cik ila yg dh berusia 25 tahun ni takut kilat lg... adoi,,, dah besar pn takut lagi... hehehe... ntah la... sejak ape yg berlaku 5 tahun dulu still igt sampai skg.... seriusly fobia... skg kalo tgk kilat dh macam tikus takut kat kucing.... hahaha,... mmg kelakar kn... tapi tu la reality...

bile nak ilang fobia tu pn x tahu la... sabar je la...


~patience is much better~

Friday, September 30, 2011

:: mia sara ::

hai all...
tadi saje jalan2 melawat page org... then terpandang pic mia sara nih... sweet gurL... kecik2 dah pandai bergaya...


~patience is much better~

Wednesday, September 28, 2011

:: perampas ::

salam.. hye All

seperti yg kite tahu PERAMPAS selalu dikaitkan sebagai orang ketiga dalam hubungan cinta yang terjalin... 

Istilah PERAMPAS juga dapat diertikan positif sebagai peringatan bagi kita.... 
Contohnya seperti semua harta yang kita miliki pasti pada suatu masa akan dirampas juga oleh ahli waris kita. Maka janganlah kita bangga akan harta yang kita miliki kerana didalam harta tersebut juga ada hak milik orang lain. Baik hak orang yang tak mampu ataupun hak waris kita....

----@

tapi dulu time umo cik ila aroud 20 cm tuh, selalu jer tgk ppuan gaduh ngn ppuan lain untuk merebut cinta seorang lelaki... kononnyer perampas la.. hahaha... kelakar betol... sekarang ni pn same... bayangkan cik ila yg 25 tahun ni nak jadi perampas untuk budak yg umo dia 21 tahun... mmg x la kn... bg cik ila, diaorang baya adik cik ila jer....

tp kalo tiap kali ade org cari hal ngn cik ila, cik ila cakap cm ni jer 
>>>> saya nak yang berbumbung jer.. saya ni jenis mata duitan... so, kalo x hensom pn, asal duit banyak cik ila nk jer... if bF korang naik moto @ jalan kaki + study, cik ila x mo k... cutting anak datuk baru cik ila layan.... 

bukan niat pape pn... tapi saje x nak cari pasal ngn adik2 bawah umo... kang kite pulak orang cakap bodoh.. no k...!!

p/s : ku x perlukan bF korang pn.... ni view ni bF... bagi org lain x de rupa... tapi bagi aku dia yg terbaik....



~patience is much better~

Sunday, September 25, 2011

:: adakah patut terkenang kisah lama ::

salam all....
ari ni aku nak cita pasal ex sy dulu.... ntah mimpi ape tah dia call lak tadi... dia ni cool + happening cikit... kalo bercerita dia la the best.... x pernah nak sakitkan ati aku... tapi aku la yg selalu suka-suki nk sakitkan ati dia... org cakap time tu bodo2 lg kn... like cinta monyet la cm tuh..... now dia dh tunang,.. aku jer single-minggel lg... hahaha... budget muda lg..., tu yg single tuh.. hahaha... tp dalam erti kata lain belum ada jodoh lg... tu la x kawen2 lg... lgpn kawen ni bukan benda buat main... ade tanggungjawab plak nk kena galas lepas bergelar isteri... so, aku x bersedia lg....

-----@

dia pnya nama mir... org klang.....

mir >>> salam ila... lama x bual.. ape cer skg ni... 
(leh pulak tanya ape cer... sejak bila pulak mamat ni jadi brutel...)

cik ila >>> w'salam... x de cerita yg best pn... macam dulu la jugak....


----@

sembang pnya sembang tetiba terfikir soalan cepu emas...

cik ila yg gatal mulut >>>> mir, kalo la dlu pas kita putus ila ckp nk couple balik, mir nk x??
(bangang punya soalan... tapi memandangkan dia ni jenis cool + romantik, dia pn jawab....)

mir >>> nak je... tapi ila x de ckp pn nk couple... ila dh reject... x kn mir nk minta couple plak kn... 
( ayok!!!! mau tebal seratus inci muka time tuh... sengal betol jawapan dia...)

then dia ni kenal la jugak ngn family cik ila... dia pn tnya....

mir >>> adik ila skg study kt mana je... 

cik ila >>>> kt institut jer... x de la yg belajar kt u pn... hehehe....

mir >>> bagus la.... 

cik ila >>> ape hal pulak bagus??? mak surah belajar pandai2 suruh masuk u... bukan masuk institut.......

mir >>> sb nanti org tnya u ke i yg pandai, x kn nk jawab u kn.... mesti la jawab i... rugi mampus kalo jawab u.....

moralnya : x kisah la belajar kat mana pn.... sama je untuk menimba ilmu..... then bersyukur ngn apa yg ada.... dia selalu ajr cik ila mcm mana cara untuk bersyukur.... walaupun dh bergelar ex... tapi dia still jadi kawan yg baik untuk sy....:) sangat menghargainya.....

~patience is much better~

Friday, September 23, 2011

:: contest my sis.. ::

salam all.....
ari ni cik Ila rajin ckit dari hari biasa selepas my lovely sis call n cakap dia join contest kt Fb....
sy sebagai adik yg baik, terajin pulak nk tolong dia promote....

pada korang yang rajin tuh, jom la like my sis album erk...
caranya senang jer....

like page 
then like album pulak.,...





good luck my sis... saya selalu jer sokong kamu....

~patience is much better~

Thursday, September 15, 2011

:: percaya pada bomoh... ::

salam..... 

hari ni penat sgt walaupun x de buat pape... so, boring2 tu, sempat la jengah web harian metro .. ternampak pulak berita ni... adoi... dalam dunia yg maju ni, masih ramai lagi manusia yang mempercayai bomoh2 ni... takut betol.... ni mesti gara-gara iman x cukup didada.... cik ila pn pn sme jer... iman x de la penuh didada.. tapi mintak simpang la perkara-perkara cam ni... jangan jadi islam atas nama.....

jom layan 

-------@

AMPANG: Hanya kerana percaya bomoh, seorang ibu memukul, menendang perut dan memijak kaki selain mengugut mahu membunuh anak gadisnya yang berusia 23 tahun kerana tidak mahu gadis itu berkahwin dengan lelaki pilihannya, kelmarin.
Difahamkan, teman lelaki mangsa yang berusia lewat 20-an itu pilihan ibu mangsa yang menyatukan mereka, namun disebabkan terlalu percaya kepada bomoh, si ibu menghalang pula hubungan mereka.

Menurut sumber, mangsa dipercayai melarikan diri dari rumah mereka di Pandan Mewah, di sini, selepas bengkak dan lebam pada badan akibat tindakan ibunya sebelum membuat laporan di Balai Polis Pandan Indah, di sini.
Katanya, ibu gadis terbabit yang berusia 50-an bertindak sedemikian selepas mendapat perkhidmatan seorang bomoh untuk menilik nasib mangsa dan teman lelakinya.

“Malangnya, keputusan tilikan nasib itu kononnya mangsa dan teman lelakinya tidak boleh berkahwin kerana akan berlaku perceraian menyebabkan si ibu mahu dia memutuskan hubungan dengan lelaki itu.

“Bagaimanapun, hari perkahwinan mereka semakin hampir menyebabkan mangsa enggan berbuat demikian dan mengundang kemarahan ibunya,” katanya.
Menurutnya, dalam kejadian kira-kira jam 10 malam itu, mangsa tidak dapat menerima hakikat apabila ibunya menyuruh dia memutuskan hubungan dengan lelaki terbabit menyebabkan berlaku pertengkaran.

“Ketika pertengkaran itu, ibu saudara mangsa masuk campur dengan memukul, menampar dan menarik rambut mangsa menyebabkan dia terjatuh.
“Malah, ibu saudara memukul kepala mangsa beberapa kali. Mangsa cuba bangun, namun tidak berdaya,” katanya.

Tidak cukup dengan itu, sumber mendakwa mangsa menerima ‘habuan’ lebih teruk apabila ibunya menendang perut dan memijak kakinya.

Selain itu, mereka dipercayai mengugut mahu membunuh mangsa sekiranya mangsa keluar berjumpa teman lelakinya.

Berikutan itu, mangsa melarikan diri dari rumahnya dan membuat laporan polis.


~patience is much better~

Saturday, September 3, 2011

:: kembali ::

dh lama x ngomel kt cni.... almaklumla... kesibukkan.... sibuk la sgt kan....
start nk raya sampai la dh abis raya... sibuk je memanjang....

shopping raya :-
mood : sakit hati...cm ni ceritanye....

@---
shopping raya last minit.. last2 nk cari baju pun ssh... dh la x bokonan... mmg nk nangis la rasa... time berkenan, saiz pulak x de.... then, amik baju ala kadar je... asal ada.... mula2 nk shopping kt k.terengganu, family lak x bg.... kononnya nti lari tema... tema la sgt... mmg lari pn thun ni... org lain pink aku warna merah... "MERAHNYA MAK NGAH" huhuhu..... mmg x mo dh shopping last2 min ni.. habis 1 kulim tawaf cari baju... dh la pose... nk pitam kt tengah jalan pn ade... my dad pulak cerewet.... mcm dia plak yang nk pakai....
meh tgk baju raya.... :)

pic pagi raya... berseri2 tapi x dapat duit raya....



pagi raya :-

@---
masa yang dinanti.... thun lepas bayak buat salah... raya ni, bermaaf2 la.... part yang paling best time pagi raya ni ade time salam ngn parents... macam2 gaya ada.... punya nk tahan sebak takut nangis,... kalo nangis malu la kn... hahahaha.... my sis siap guling2 atas carpet... cover air mata punya pasal... ME!! x de... sb dh biasa jauh ngn family... i la yg paling x rapat skali ngn my parents... so, tiap tahun x de la nk banjir air mata... hahaha.... 
meh tgk pic time pagi raya....
my sis.....

kesayangan my mum
 then pas salam-salam, cik ila sempat g tgk anak wa... comel... like her husband....

baby wa... ingat nama irdina jer.. hehehe...



untuk kengkawan yg x sempat nk jumpa 2, sorry la erk... masa x mengizinkan... sedih rase... nk gk jumpa kengkawan lama... tp x sempat.....

hari last raya bersama keluarga :-

@---
ari ni dh balik terengganu... sedih... sb rasa raya kejab jer,,, cian sy... org lain bercuti, sy dh balik cni.... dh la jalan jem... 9 jam kt dalam bas... KEDAH >> TERENGGANU... lame tol... rse macam nk terkencing kat dalam bas... lame tol kt dalam bas... terseksa...


~patience is much better~

Sunday, August 21, 2011

Saturday, August 20, 2011

:: 5 penyebab jerawat ::

  • hormon
  • penggunaan telefon bimbit yang melampau
  • penggunaan kosmetik
  • stress
  • penggunaan sabun pada muka

~patience is much better~

♥♥

jgn hancurkn kebahagiaan org lain sebab satu saat nanti akan tiba org lain yg akan menghancurkan kebahagiaan kamu.... Jgn tinggalkan org yg kamu cinta kerana seorg yg kamu suka sebab org yg kamu syg tu akan tinggalkan kamu demi org yg mereka cinta............

~patience is much better~

Monday, August 15, 2011

:: senyum x perlu kata apa2.... ::

ari ni nak bercerita pasal sahur time study dlu.....
mse tu saya amik dip civil n structure....
sempat gak wat dip walaupun saya ni x berapa pandai..... hehehe....

cm ni ceritanya.....
ada la satu pagi tuh.... sambil jalan g dewan makan, sempat la bual-bual ngn mber bilik... member tu la yang paling rapat skali.... mmg rapat la dari yang lain....

mood :   jalan ke dewan makan.............................>>

me :-
" vie nk thu x, BENGONG mane tah main air kat depan DM semalam time buke pose.... abis sliper basah....melekit plak tuh.... dh la air jagung.... tapi kn nasib baik sliper k.ila x basah... kalo sliper k.ila basah, mau je sental sliper tu kat muke org yang basahkan sliper k.ila tuh.." (cakap ngn penuh perasaan marah... dah bukan bersahaja dh... mmg leh terluka gk la hati budak tuh... hahaha...)

vie :-
(dengan nada bersalah n selambernyer menjawab.....)
cam ni ceritanya kak... sebenarnya vie yg tumpahkan air yang kt dewan makan semalam... vie main ngn budak2 ni... (budak bilik yang lain....)


tapi, ape reaksi korang pada situasi sy time tuh??? senyum x kata apa2??? or say sory sebab cakap ikt sedap mulut jer???

me :-
(muka berubah jadi gabra sebab terkutuk member sendiri..... terus terdiam seketika n cari ayat yang sesuai...melopong mulut..... padan ngn muka.... mula la defend diri..... x boleh blah.... hahahaha... amik kau.... lain kali kalo nk kata pape mau tanya dlu....)takut pn ade... aku pn cakap...
" la... ye ke??? npe x mandi jer ngn air jagung tuh,.. baru best....

skali fikir sorang2, mau terbahak2 gelak sorang2.... adoi.... mmg x sangka dia yg wat....

then, pagi td pn macam tuh jugak....
ade la buku tu mmg special untuk nota jer...

terlepas jugak cakap benda yang sama....... ayat dia cm ni...:-
"eh..eh..eh.... spe la yang rajin sangat melukis kt buku ni.... bikin panas jer...."

tgk2 member yang agak rapat gak sengeh2 n cakap dia yg lukis...

p/s :- pape pn jgn main terjah jer... tanya dulu.... hahaha.... dh x mo wat lg perangai jahat mcm tuh.... sabor je la....


~patience is much better~

Friday, August 12, 2011

:: aksi2 pemain bola jaring.. ::

ni pic time sukan ILJTM....


tgk la muka n aksi2 time 2... agak kelakar.....
muka bersungguh2 memperjuangkan kemenangan.. hehehe...
pic ni time game ngn BORNEO....



team netball

kejar jgn x kejar

dh macam main bola tampar dah...

lompat jgn x lompat...

~patience is much better~

Thursday, August 11, 2011

:: my bro birthday ::

hari ni birthday adik sy yg ke 22...
selamat hari lahir.....
cepatnya masa berlalu..
dulu2 sama2 kecik...
skg sama2 dh besar...
tapi kiteorg x de la main sme2... sebab jarak umo antara kami jauh jugak la...
3 tahun jer....

tapi skg sume dh bawak haluan masing2... dh besar la ktekan.... rdunya kt my family....
seriusly....

konvo time



~patience is much better~

Monday, August 8, 2011

:: kawan sejati ::

walaupun kite ramai kawan yang mendampingi kita,
x semestinye sume kawam kita tu teman sejati....
bagi saya, miss ruby jer antara kawan yg terbaik...
x pernah pn lupa time susah or senang.....
skg dia dh jauh,...  dh kawen n bakal jadi mummy...




tp skg mish finolina ade....
merangkap kawan baik....:)
tapi miss ruby sentiasa dihati.....



bak kata orang, yang patah tumbuh, yang hilang akan berganti...
betol ke pepatah yang sy guna tuh!!

~patience is much better~

Sunday, August 7, 2011

:: tolong hormat privacy org ln !! ::

""kau x payah la nk nampakkan sgt ko tu wujud kn dengan memekik mcm org gile...
aku x minat la ngn kewujudan ko tuh...!!
adoi.. plz jgn ganggu time tdo aku ni....
dh la time puasa.... penat x yah cakap la....
seriusly.... kedatangan ko untuk org ln may be diundang....
tp kalo aku, x k....!!""

mata dh macam ikan buntal terkebil2 sb terkejut...
cian ngn mata sy ni....
cian badan sy yang x cukup rest....
seriusly sy teramat penat...:(
nk tdo... nk tdo....


~patience is much better~

:: melawat blog ::

berjalan2 melawat blog...
pink2 je...
menarik....

skodeng2 sambil menerjah ape yg menarik....

~patience is much better~

Saturday, August 6, 2011

:: puasa ke enam ::

dah hari keenam umat islam berpuasa...
hari ni mkn nasi, ikan, telur asin....
x berapa selera.. tapi wat2 berselera takut lapo...

badan dh penat...
tapi mata still x mengantok...
aper cer ni??
mata... jom la tdo...
sudi kan la...

~patience is much better~

:: husband org ::

sy anggap korang sume kawan sy..
if you all dh kawen, plz jgn nk macam2 k...
sedar la diri tu skt...
i bkn jenis perampas n ske rosakkan rumah tangga org lain...
tolong la faham...
serius i mmg x suke...

~patience is much better~

:: 4.00 pg ::

still berjaga macam burung antu...
ni la bahana minum nescafe 3 in 1 malam2...
dh bpa kali dating ngn toilet...
perut sy pn dh nyanyi mintak diisi...

mood : sedih

~patience is much better~

:: pertandingan menghias blog ::

mcm nk join jer pertandingan menghias blog semperna merdeka...
tapi malas pulak nk hias blog...
sayang nk wat rupa blog yg baru n hilangkan segala warna pink n bagai2 dalam blog tu...
nk wat cm ne.. sy ni mmg minat pink + purple...

bak kata mak sy, warna tu untuk org yg bermasalah jer...
yer ker??
sy pn x thu... hehehe....

~patience is much better~

Friday, August 5, 2011

:: selsema ::

bgn pagi td rasa x sedap badan....
terkena selsema pulak...
x leh nk makan ubat time puasa ni...
hopely jab g my flu ni bertambah ok....

mood ~ :(

~patience is much better~

:: puasa ke lima ::

cepatnya masa berlalu... dh masuk lima hari org islam bepuasa....
dh x sabar nak balik kedah 26 ni untuk beraya...
setakat ni belum lagi kuar berbuka ngn kawan2...
nk offer join buka puasa pn malas...
nti2 nk ujung puasa la...
lagipun time 2 dah nk balik kedah....

nikmat betol bulan puasa ni...
walaupun banyak kerja yang tengah pending,
tp sy still rase senang + tenang....
cume time penat je la mula rasa nk merungut....
biase la 2 kn... lumrah manusia....

~patience is much better~

Thursday, August 4, 2011

:: kehilangan ::

semakin hari saya makin kehilangan orang yang sy sayang... xthu la npe... nk je org lain rampas org2 yang saya syg tu... hish... sedih betol... lepas sorang, sorang lak pergi tinggalkan sy.... bkn bererti tinggal 2 dh x perlukan lg.. tp dh x rapat macam dulu lg....

cik ila ni bukan jenis yang nk sibuk2 nk kawan ngn someone tu kalo dia dh rapat ngn org lain.. pas ni may be kn kehilangan mber lg sorg... npe leh jadi cm tu.... sob..sob...

x pe la... aku ni jenis yang x kisah sangat,,... diaorang x de, tapi En Nasiff setia menjadi kawan n buah ati yang setia... sb tu la aku sayang dia sgt... marah macam mne pn still cool... cool kena kat dia la...

mood : sedih + terkilan...

~patience is much better~

:: pelengkap hidupku - Eren ft Romi ::

aku bagai laut tak bertepi dan tak berkarang
aku bagai bintang yang tak ditemani malam
melihat dirimu ada senyum canda dan tawa
yang membuat aku tak ingin pergi darimu

* teringat janji lamamu kepadaku
teringat aku teringat
teringat saat kau masih ada di sini
temani ku sepanjang hari

bila kau pergi jauh ingatlah aku
bila ku di sampingmu peluk tubuhku
bila kau rindu aku panggil namaku
ku datang menemuimu

kau peluk erat jasadku jangan lepaskan
tetaplah kau di sini harungi malam
karna hanya dirimu belahan jiwa
pelengkap ku di dunia



miss u....




~patience is much better~

Monday, August 1, 2011

:: first day puasa ::

first day puasa tiap2 tahun mesti ddk jauh dari mak n ayah... sedih betul... tapi dh terbiasa.... thun ni kat terengganu... thun lepas dekat negeri sembilan.... tiap2 tahun mesti puase kt negeri orang...

tapi bila nk raya pulak, mula la mengelabah cari tiket... takut x leh balik raya... hehehe... pengalaman lepas dh mengajar aku erti beraya bersama keluarga... sedih betol kalo beraya tanpa keluarga... nanti kalo dh kawen, x thu la mcm mna... kalo boleh, nak je mengelak dari raya umah org lain... tp, boleh ke?? sampai bile??

pagi tadi bagun sahur... dah macam orang mabuk dah berjalan g makan.... muka dah la comey time g makan... dah jadi macam mata naga... merah... bagun pg ni pun rasa macam x cukup tido.... tapi kena tahu.. kalo cik ila tdo, shari semalam pn x cukup tdo.. hahaha.. dari dulu sampai sekarang x penah berubah tabiat bruk tu.... sebab tu x kwen2....

lepas sahur sempat jer tdo kejab... bangun2 nk minum air... sebab tekak terasa perit.... nasib baik x minum lagi... ade la thun sblm ni, dh makan nasi sampai kenyang baru teringat ari tu puasa... hehehe... dasyat betol... dah la mkn dgn muka x de rasa bersalah... bukan sengaja... tapi terlupa....

kalo boleh nk puasa sampai penuh tahun ni... sebabnyer saya malas nk ganti puasa.... :) tapi boleh ke?? tgu dan lihat ape yang akan berlaku....

~patience is much better~