kEsAyAngAnku

Wednesday, October 5, 2011

:: apa yang terjadi apabila perkataan "take care" diucapkan... ::

hye All..
semenjak 2 menjak ni cik ila rajin bercerita... perkataan "take care" atau dalam perkataan malay nya jaga diri... cik ila agak terfobia dh sekarang ngn perkataan tuh selepas berlaku satu incident yang tah pape kt depan khalayak ramai...

---@

satu pagi >>> member ade msg dia nk g klinik cabut gg... so, dia suruh tunggu untuk amik barang sb lepas g cabut gg tu dia nk terus balik umah dia.... lepas amik barang tuh sebelum nk blah, sempat la ckp ngn dia " take care "... bagi cik ila sume tuh normal jer... tapi bagi member cik ila, tu something yg pelik...  sengal punya member...!! adoi.... mau kena bahan..!! oh tidak.... kenapa semua ini terjadi...!! hahaha...

---@

then terkantoi plak pasal ym... adoi....!! tambah lagi kecoh keadaan yg tersedia kecoh... sampai leh ade nama khas dh untuk cik ila... " CINTA.. !!  ayok... !! tah pape la.. sampai dengar budak tu gelak pn leh jadi bahan... diaorang leh panggil cik ila dengan panggilan "CINTA" kuat2... adoi... terperanjat org lain... mencari2 org lain spe yg bernama CINTA yg member panggil 2.... cik ila habis cover... tahan malu... sengal punya member... hahahaha..!!

---@

skg, kalo nk sebut take care pn dh kena cover2 ckit... takut kena bahan... so guna la perkataan "jaga diri"....

~patience is much better~

2 comments:

ieyza afieyna said...

salu je ckp tc kat kawan2 even ape2 situasi pun..
ok je.. xde pelik pun.. huhu

~miss dyeLa~ said...

tah la ieyza, member org ni pelik2 ckit... :) saje jer nk cari point untuk bahan...:)