kEsAyAngAnku

Sunday, September 25, 2011

:: adakah patut terkenang kisah lama ::

salam all....
ari ni aku nak cita pasal ex sy dulu.... ntah mimpi ape tah dia call lak tadi... dia ni cool + happening cikit... kalo bercerita dia la the best.... x pernah nak sakitkan ati aku... tapi aku la yg selalu suka-suki nk sakitkan ati dia... org cakap time tu bodo2 lg kn... like cinta monyet la cm tuh..... now dia dh tunang,.. aku jer single-minggel lg... hahaha... budget muda lg..., tu yg single tuh.. hahaha... tp dalam erti kata lain belum ada jodoh lg... tu la x kawen2 lg... lgpn kawen ni bukan benda buat main... ade tanggungjawab plak nk kena galas lepas bergelar isteri... so, aku x bersedia lg....

-----@

dia pnya nama mir... org klang.....

mir >>> salam ila... lama x bual.. ape cer skg ni... 
(leh pulak tanya ape cer... sejak bila pulak mamat ni jadi brutel...)

cik ila >>> w'salam... x de cerita yg best pn... macam dulu la jugak....


----@

sembang pnya sembang tetiba terfikir soalan cepu emas...

cik ila yg gatal mulut >>>> mir, kalo la dlu pas kita putus ila ckp nk couple balik, mir nk x??
(bangang punya soalan... tapi memandangkan dia ni jenis cool + romantik, dia pn jawab....)

mir >>> nak je... tapi ila x de ckp pn nk couple... ila dh reject... x kn mir nk minta couple plak kn... 
( ayok!!!! mau tebal seratus inci muka time tuh... sengal betol jawapan dia...)

then dia ni kenal la jugak ngn family cik ila... dia pn tnya....

mir >>> adik ila skg study kt mana je... 

cik ila >>>> kt institut jer... x de la yg belajar kt u pn... hehehe....

mir >>> bagus la.... 

cik ila >>> ape hal pulak bagus??? mak surah belajar pandai2 suruh masuk u... bukan masuk institut.......

mir >>> sb nanti org tnya u ke i yg pandai, x kn nk jawab u kn.... mesti la jawab i... rugi mampus kalo jawab u.....

moralnya : x kisah la belajar kat mana pn.... sama je untuk menimba ilmu..... then bersyukur ngn apa yg ada.... dia selalu ajr cik ila mcm mana cara untuk bersyukur.... walaupun dh bergelar ex... tapi dia still jadi kawan yg baik untuk sy....:) sangat menghargainya.....

~patience is much better~

5 comments:

♥ cik kieranaa ♥ said...

huhu.
sy xleh la kalo kontek2 ngn ex balik.
mesti ase sedih n teringat. :(

Fadzmie Mohamad said...

Sweet je. ^^

# gemuk. satu pilihan atau takdir? #

~miss dyeLa~ said...

cik kieranaa : mmg ade rase sedih + teringat... mmg x dinafikan....:(

fadzmie Mohamad : -_^

ieyza afieyna said...

tak bole. tak patut kowt. sebb bole mnyiksa jiwa.. parah2.. huhu.. ;)


TIKET UNTUK KE DUNIA BARU ?

Nur Kahlimah said...

kalau kontek ngan ex tuu boleh jdi kacau bilau ubgn skunk nie... :)
dahh...syukur ngan bf skunk~ perangai dorg jauh beza.