kEsAyAngAnku

Monday, August 15, 2011

:: senyum x perlu kata apa2.... ::

ari ni nak bercerita pasal sahur time study dlu.....
mse tu saya amik dip civil n structure....
sempat gak wat dip walaupun saya ni x berapa pandai..... hehehe....

cm ni ceritanya.....
ada la satu pagi tuh.... sambil jalan g dewan makan, sempat la bual-bual ngn mber bilik... member tu la yang paling rapat skali.... mmg rapat la dari yang lain....

mood :   jalan ke dewan makan.............................>>

me :-
" vie nk thu x, BENGONG mane tah main air kat depan DM semalam time buke pose.... abis sliper basah....melekit plak tuh.... dh la air jagung.... tapi kn nasib baik sliper k.ila x basah... kalo sliper k.ila basah, mau je sental sliper tu kat muke org yang basahkan sliper k.ila tuh.." (cakap ngn penuh perasaan marah... dah bukan bersahaja dh... mmg leh terluka gk la hati budak tuh... hahaha...)

vie :-
(dengan nada bersalah n selambernyer menjawab.....)
cam ni ceritanya kak... sebenarnya vie yg tumpahkan air yang kt dewan makan semalam... vie main ngn budak2 ni... (budak bilik yang lain....)


tapi, ape reaksi korang pada situasi sy time tuh??? senyum x kata apa2??? or say sory sebab cakap ikt sedap mulut jer???

me :-
(muka berubah jadi gabra sebab terkutuk member sendiri..... terus terdiam seketika n cari ayat yang sesuai...melopong mulut..... padan ngn muka.... mula la defend diri..... x boleh blah.... hahahaha... amik kau.... lain kali kalo nk kata pape mau tanya dlu....)takut pn ade... aku pn cakap...
" la... ye ke??? npe x mandi jer ngn air jagung tuh,.. baru best....

skali fikir sorang2, mau terbahak2 gelak sorang2.... adoi.... mmg x sangka dia yg wat....

then, pagi td pn macam tuh jugak....
ade la buku tu mmg special untuk nota jer...

terlepas jugak cakap benda yang sama....... ayat dia cm ni...:-
"eh..eh..eh.... spe la yang rajin sangat melukis kt buku ni.... bikin panas jer...."

tgk2 member yang agak rapat gak sengeh2 n cakap dia yg lukis...

p/s :- pape pn jgn main terjah jer... tanya dulu.... hahaha.... dh x mo wat lg perangai jahat mcm tuh.... sabor je la....


~patience is much better~

1 comment:

Anonymous said...

hehehe....patut nyew vie yang patut say sorry kat akk...-vivee-