kEsAyAngAnku

Thursday, August 30, 2012

✿ ~ kadang-kadang ~ ✿

kadang-kadang saya rse mcm nk peluk awak kuat2 n nak jerit kuat2 yang saya sayang n rindu awak... saya terasa mcm selamat je kalo dapat peluk awak kuat2...

tapi kadang-kadang aku rse mcm nk je lempang ko kuat2 sebab ko sakitkan ati aku...:D

perasaan rdu amat menyakitkan... -,-

kenangan itu tersangat la indah walaupun ketika ianya terjadi sgtla pahit...

~patience is much better~

Wednesday, August 29, 2012

✿ ~ asamko / asam boi... ~ ✿

kalo kat umah cik ila panggil asamko... kalo org luar panggil asam masin @ asam boi...



ni kalo wat air limau ngn asam mmg la sedap... nyammy.... ni la hasilnya... teliurnya malam2 buta tgk....:D



tapi alkisahnya bukan pasal asam or air ni... tapi pasal sebutannya... x thu la member cik ila ni dh ngntok ke ape, cik ila sebut biji buah plum macam biji asamko... boleh kat dia, dia sebut "biji buah plum mcm sangkor".... hahahaha... sangkor wat letak dia leh la...
sangkor pn sangkor la.... mulai sekarang, biji buah plum macam sangkar....:D


~patience is much better~

Tuesday, August 28, 2012

✿ ~ raya 2012 ~ ✿

dah 26 tahun aku beraya... hehehe.... tahun ni, raya sangat la best dari tahun lepas.... tapi raya time umo 12 tahun ke bawah lg best... dapat byk duit raya... raya tahun ni, byk pulak abis duit kena bg duit raya...:)

tapi raya tahun ni saya sgt beruntung kerana ada yang baik hati nk bagi duit raya.... RM100 dari my bro bawah saya, my mom RM50 n my dad RM50... ala2 kaya la kejab... balik je terengganu, terus abis RM200... duit banyak, belanja pn banyak.... hehehe...

✿ raya tahun ni, sempat nyengeh2 n beraya ngn insan tersayang....cinta ati saya " sayang, mintak maaf banyak2 yer kalo ade salah n silap.." . sayang sangat sama kamu... thx sb belikan baju raya... matching3.... taraaaa..!! sama x....?? :D


✿ pas beraya ngn sayang, g umah my best friend... rdu sangat2 kt dia n her baby... my best friend yg lebih muda dari saya dh ade ank...:D saya belom.... sb saya rase mcm saya lg muda dari dia... hahaha... perasannya.... 

✿ then pas tu, g majlis akad nikah member classmate sy.... selamat pengantin baru kawan saya.... npe kawan sy muda2 dari saya dh kwen...? jawapannye sb saya sgt terasa dr saya still muda lagi... hahaha.... then esoknya majlis kenduri kwen dia pulak... still matching ngn baju raya saya... hahaha,,,.. ala2 kena ngn tema g2...:D


✿ then, ari ahad dh nk balik terengganu... sob2.. sedih la pulak nk tinggalkan cik kekasih... tu la benda yang paling saya x ske... si dia antar n tinggal... nk nagis guling2... tapi apakan daya... ramai sangat yg memandang... salam n wat cool mcm x de ape pn yg berlaku... bagus...!!! sampai bilik lap air mata... hahaha.....

FOR ALL MY BLOGGER, BELUM TERLAMBAT UNTUK SAYA UCAPKAN SELAMAT HARI RAYA.... MAAF ZAHIR N BATIN...




~patience is much better~