kEsAyAngAnku

Wednesday, March 16, 2016

✿ ~ cucuk kancing gigi ~ ✿

last week kena cucuk kancing gg.. may be dh mmg fobia ngn jarum la katakan.. lepas cucuk tu rsa macam di awan-awangan...


seminggu sakit tu baru hilang... dh la kena cucuk sebelah kiri.. habit tido masa preggy ni sebelah kiri jugak... mmg sakit la kan... (tp kalo dh ngntok tu, skit pn lena jugak...) 



nasib baik lepas cucuk tu husband stay 2 hari... first night cucuk tu demam.. may be sb x tahan sakit kot... next day hilang selera makan + loya... lepas makan je muntah.. terus jadi sedih... sb x suka lepas makan muntah... rasa macam x nk makan... loya tu belarutan sampai seminggu la jugak... then ari ke 3 tu boleh pulak nk pitam... tgh makan nasi lemak tetiba nk pitam... seram sangat rasa.. nasib baik skg musim x banyak kerja sangat.. boleh la nk berehat....



masa nk pitam tu husband pulak dh balik temerloh... (kenapa suami work jauh dari isteri..?? ) olololo... mai la  penyakit sedih x terkata... dulu sakit ingat dekat mak... sekarang kalo sakit ingat en suami pulak... :P


tengok jarum pn nampak seram kn... :) next check up pulak kena g cucuk... :'(


note :- untuk kengkawan yg dh lama kawen tp belum dikurniakan zuriat, saya doakan korang pn akan dapat rasa jugak nikmat ni suatu hari nanti... amin...

~patience is much better~

Thursday, January 7, 2016

✿ ~ alam 30 series... ~ ✿

alhamdulillah... i officially 30 today... 30 tahun..?? yes... 30 tahun...! hahahaha... alhamdulillah... banyak dh impian yang dh tercapai... antaranya nk jadi isteri org sebelum 30 tahun.. alhamdullah... i married masa umo 29 tahun... sipi dh tu nk masuk umo 30 tahun... be mother before 30 tu je yang x sempat.. tapi x pe la... in Sha Allah kalo ada rezeki umo 30 ada la cahaya  mata... (doakan kita n baby dalam perut kita sentiasa sihat...:)

nak kerja ngn gov pn dh tercapai... walaupun sekadar badan berkanun... tp boleh la...

nak beli kereta sendiri pn dh dapat dengan bantuan en suami.. (thx sayang..) semoga murah rezeki....

tahun ni sambut dengan ramai kesayangan yang lahir on januari... 06 jan, birthday ank saudara sebelah husband (marsha).. 07 jan... it my birthday...! 08 jan my lil bro birthday (fadzli).... 12 jan my lil brother (ammar) n last one my SIL (aida suzila) on 13 jan...

happy birthday for all n my self...:)


~patience is much better~

Wednesday, January 6, 2016

✿ ~ x renew kontrak.. ~ ✿

isu x renew kontrak ni mmg heboh... i pn termasuk dalam list x renew... sob3... tp alhamdulillah... kontrak dh sambung walaupun hanya 3 bulan.. ingat ke UUM je ada masalah ni... banyak lagi tempat yang kena tempias kontrak x sambung... apa pn i tetap bersyukur kerana sambung walaupun kejab... 

in Sha Allah.. kalo ada rezeki x kemana... saya hanya berserah n fikir2kan lah untuk cari kerja lain...

tp sebenarnya dh selesa pn kerja kt sini... sayang pulak nk benti... kalo org dh x nk sambung kontrak kita, baru la kita benti... kat uum ni semua dapat walaupun taraf kerja kontrak je... seronok ok...! sakit semua g panel... tahu x rawatan kt klinik sekarang ni mahal...? disebabkan selama kerja ni uum yang tanggung, x de la terasa sangat.... kalo sakit boleh je g klinik bila2 masa...

p/s :- kalo dh bekerja ngn gov tu, better jangan la benti... sangat rugi...! kecuali kena buang... take noted..!

~patience is much better~

Sunday, January 3, 2016

✿ ~ pembuka tirai 2016 | reunion 2016 ~ ✿

Alhamdulillah.... diberi kesempatan untuk menjejak kaki ke tahun 2016... umo yg makin meningkat... 30 series...!! tolomg la sedar diri... hehehe...

01 Jan 2016, pengarah IKBN Bachok telah menganjurkan reunion untuk student intake P4/04... seronok sangat... dah lama x jumpa ngn member2.. time ni la nk sembang sampai lebam...:) rugi tau sapa yg x join ari tu...

siapa kata keluaran IKBN x leh berjaya..?? i pn keluaran IKBN jugak...:) masuk kerja pn guna sijil IKBN ok...


kek tajaan pelajar p4/04 (puan ayu)

pengarah IKBN Bachok - Puan Laila Nazura yg superlawa...!!






~patience is much better~