kEsAyAngAnku

Thursday, January 7, 2016

✿ ~ alam 30 series... ~ ✿

alhamdulillah... i officially 30 today... 30 tahun..?? yes... 30 tahun...! hahahaha... alhamdulillah... banyak dh impian yang dh tercapai... antaranya nk jadi isteri org sebelum 30 tahun.. alhamdullah... i married masa umo 29 tahun... sipi dh tu nk masuk umo 30 tahun... be mother before 30 tu je yang x sempat.. tapi x pe la... in Sha Allah kalo ada rezeki umo 30 ada la cahaya  mata... (doakan kita n baby dalam perut kita sentiasa sihat...:)

nak kerja ngn gov pn dh tercapai... walaupun sekadar badan berkanun... tp boleh la...

nak beli kereta sendiri pn dh dapat dengan bantuan en suami.. (thx sayang..) semoga murah rezeki....

tahun ni sambut dengan ramai kesayangan yang lahir on januari... 06 jan, birthday ank saudara sebelah husband (marsha).. 07 jan... it my birthday...! 08 jan my lil bro birthday (fadzli).... 12 jan my lil brother (ammar) n last one my SIL (aida suzila) on 13 jan...

happy birthday for all n my self...:)


~patience is much better~

Wednesday, January 6, 2016

✿ ~ x renew kontrak.. ~ ✿

isu x renew kontrak ni mmg heboh... i pn termasuk dalam list x renew... sob3... tp alhamdulillah... kontrak dh sambung walaupun hanya 3 bulan.. ingat ke UUM je ada masalah ni... banyak lagi tempat yang kena tempias kontrak x sambung... apa pn i tetap bersyukur kerana sambung walaupun kejab... 

in Sha Allah.. kalo ada rezeki x kemana... saya hanya berserah n fikir2kan lah untuk cari kerja lain...

tp sebenarnya dh selesa pn kerja kt sini... sayang pulak nk benti... kalo org dh x nk sambung kontrak kita, baru la kita benti... kat uum ni semua dapat walaupun taraf kerja kontrak je... seronok ok...! sakit semua g panel... tahu x rawatan kt klinik sekarang ni mahal...? disebabkan selama kerja ni uum yang tanggung, x de la terasa sangat.... kalo sakit boleh je g klinik bila2 masa...

p/s :- kalo dh bekerja ngn gov tu, better jangan la benti... sangat rugi...! kecuali kena buang... take noted..!

~patience is much better~

Sunday, January 3, 2016

✿ ~ pembuka tirai 2016 | reunion 2016 ~ ✿

Alhamdulillah.... diberi kesempatan untuk menjejak kaki ke tahun 2016... umo yg makin meningkat... 30 series...!! tolomg la sedar diri... hehehe...

01 Jan 2016, pengarah IKBN Bachok telah menganjurkan reunion untuk student intake P4/04... seronok sangat... dah lama x jumpa ngn member2.. time ni la nk sembang sampai lebam...:) rugi tau sapa yg x join ari tu...

siapa kata keluaran IKBN x leh berjaya..?? i pn keluaran IKBN jugak...:) masuk kerja pn guna sijil IKBN ok...


kek tajaan pelajar p4/04 (puan ayu)

pengarah IKBN Bachok - Puan Laila Nazura yg superlawa...!!






~patience is much better~