kEsAyAngAnku

Friday, January 9, 2015

✿ ~ aktiviti hujung minggu ~ ✿

selalunya bila jumaat n sabtu, i bnyak masa baring2... lena... sb x de kawan sama nk g jejalan... this week, walaupun gaji x masuk lagi, sibok jugak nk g shopping... sebab less gila2... beli satu percuma satu... hahaha... bole x wat statement mcm tu...? kalo my mum tahu, mahu meroyan... sb dia akan bising... beli baju n kasut bebanyak... 

hari ni g beli baju kemeja nk g kerja 2 helai, kasut sepasang n sliper sepasang... rse seronok sangat... boleh tdo lena dh malam ni... sb duit semua dh abis...

n one more thing, g teman member g beli sk-II... beauty consultant tu tnya..." u pakai produk pelupasan x..??  like natasya, apa tah lagi dia sebut... i tnya sb apa u tanya macam tu...? dia jawab sb kulit u cantik... CANTIK KE...?? i jawab la mmg x pakai pn pelupasan.. sb x minat... 

pastu sempat lagi check kulit muka... muka i mcm org muda remaja yg umo 19 tahun.... hahaha... sangat nk melompat time tu... tp wat mcm x de pape... wt elek wat cool... hahaha... siap tnya lahir tahun 1990 berapa..?? i lahir tahun 1986 la....:)

~patience is much better~

Wednesday, January 7, 2015

~ ✿ 07 JAN 2015 ~ ✿

apa yg menarik ngn 07 JAN 2015...?? it my birthday... Alhamdulillah... saya dh berumur 29 tahun tahun ni... tahun depan dh masuk dalam ktgori 3 series... OH MY...!! cepatnya umo saya meningkat...

bila umo meningkat, soalan cepu emas pn bertambah banyak... semua orang nk tanya.. sampai x mampu nk jawab.. sedih sangat... tolong la jangan tanya bila nk KAWEN....!! tolong doakan yang terbaik untuk saya... x pn, bagi je husband awak tu kt saya... senang... my mom pn selalu tnya,, smpai i takut nk call n balik umah...

nasib baik dalam usia yg meningkat ni dapat kerja jauh dari keluarga... kalo x, msti dia siap carikan calon suami untuk saya kn... ataupun tiap ari tnya "dia tu x nk masuk minang awak ke...?? " 

i sebenarnya x thu nk bg jawapan... sampai ada masa tu, nk je kata... yg mana mak berkenan, srh la masuk minang... rsanya minggu depan jugak apa kawen... i bukan seorang yang memilih... tp belum sampai seru lg nk kawen...:'(

thx pada mereka yang wat small celebrate birthday party utk saya... sangat terharu.. dapat hadiah dari bos n kawan sebelah meja... thx pada yang mendoakan saya... nasib baik x de orang tnye bila akak nk kawen or bila awak  nk kawen or bila hang nk kawen... kalo x, pecah fon i baling... soalan tu macam mimpi ngeri dalam hidup i...

tolong jangan tanya... tolong doakan saya...


yang kiri skali tu hadiah bos yang  bg,,,, yang tengah tu hadiah dari kawan sebelah meja saya... pic paling kanan tu saya n bos saya.... yang lain2 tu kawan2 sepejabat....

~patience is much better~