kEsAyAngAnku

Monday, December 31, 2012

✿ ~ dh nk masuk tahun baru... ~ ✿

cepat kn masa berlalu... rse mcm baru je update ttg tahun baru... dh nk masuk tahun yg baru pulak... selamat datang 2013... selamat tinggal 2012... tinggal n hapuskan kenangan or tinggal dengan kenangan.... ntah.. saya pn x tahu....:D

azam tahun lepas belum lagi terlaksana.... dh nk masuk tahun baru dh... harap azam tahun baru ni, akan terlaksana sblm abis tahun 2013... insyaAllah....

eh... tahun depan umo saya dh 27.. dh 27 tahun...?? cepatnya.. bukan muda lg kn... dh nk tua pn.. dh nk masuk angka 30... hohohoho.. lagi 3 tahun dh nk 30... mak saya dh ckp pasal kawen.... saya malas nk dengar... saya x nk kwen lg... boleh x...?? saya nk g italy dlu...  ade hidup n kerjaya yang menjamin masa depan saya walaupun i'm alone while i'm 30 years old...

yang pergi tetap pergi....mulakan tahun baru ngn wajah baru... kite yang create hidup kita bukan org lain.. kebahagiaan kita adalah hak kita sdri....

selamat tinggal 2012....
~patience is much better~

Sunday, December 30, 2012

✿ ~ akak borek adik rintik... ~ ✿


akak borek adik rintik.... perpatah baru ker..?? mgkin kot... skg awak dh rse ape yg saya rse... mcm nk telan org kn... wahai awak yg budiman, saya dh rse 3 tahun yg lepas..... tu la perasaan saya... bile org yang kite syg baik ngn someone lain..... 

kdg2 kite x sedar pn kite la penyebab dia jadi mcm tu... slalu kite rse kite sgt baik... perfect... x pernah nk buat salah.... saya x salahkn awak... tapi saya salahkan diri saya kerana terlalu baik ngn org.... saya ada dia bile awak x de.... 1 years... sangat lama... saya sunyi tanpe awak.... n saya cari seorang kawan yg baik.... sama mcm saya kenal awak mula2 dlu.... walaupun saya syg awak mcm nk gile pn, tp saya tahu awak dh ade buah ati... saya x pernah nk rampas awak dari dia... dlu saya pn ade buah ati... tapi buah ati saya pn bz sampai la saya baik ngn awak.....  skg awak ckp saya jahat.. awak dh kenal saya hampir 7 tahun ok... bukan dalam tempoh masa yg singkat...

dia baik ngn saya... tapi dia bukan untuk saya... saya x mati pn kalo x text ngn dia... saya sentiasa doakan awak bahagia yer en ahmad nasiff bin abdullah....
~patience is much better~

✿ ~ attend syifa wedding.. ~ ✿

ni adalah adik ex saya dlu... syifa namanya... dh 9 tahun lebih x jumpa... since kiteorg break... lme kn.... tapi still lg contact ngn family dia sb family dia baik ngn saya.... atas request adik dia, terpaksa gk g.. upenye dekat je ngn umah mertua adik saya.....

mak dia pesan, kalo free datang la umah.. kalo kwen jgn lupe jemput... 

saya amik masa 9 tahun lebih untuk g umah dia... bukan dendam or marah... tapi mcm x de sb je nk g kn... kalo g time function, g sb function...

anyway, selamat pengantin baru syifa... semoga bahagia hingga akhir hayat...
~patience is much better~

Tuesday, December 25, 2012

✿ ~ majlis perkahwinan adik saya.. ~ ✿

25 Dis 2012 sah adik saya bergelar suami orang.... tahniah... selamat pengantin baru.. moga bahagia hingga akhir hayat....










bile adik dh kwen, aku mula la mls nk sembang ngn org lain... kang kena tanya soalan bile nk kwen.... hish... saya malas layan ngn soalan korang.... 

p/s :- pengantin ni akak saya yang make up kan...



~patience is much better~

Sunday, December 23, 2012

Saturday, December 22, 2012

✿ ~ putera rayyan sampai ke penghujungnya ~ ✿

nad zainal kamal adli miera liyana
cerita ni dh sampai ke penghujungnya... dh abis berzaman baru nk update... hahahha... sebabnya saya terlalu bz....
cerita ni sgt la best... sweet2 g2... aku sanggup jer download sampai limit broadband... nk tgk punya pasal... sb ade gk yg termiss dia pnye episod.. almaklumlakan... nk jadi YB x lama lg....
kalo korang pn ade yg x sempat tgk, klick link ni.. putera rayyan... so, leh download n tgk secara online...


~patience is much better~

Friday, December 21, 2012

✿ ~ bila adik dh nk kawen..!! ~ ✿

bila adik dh nk kwen n kakak still single minggel (hahahaha... single ke...??) mula la ada soalan cepu emas... weeee.... kalo nk jawab mesti kena sengeh panjang lebar baru boleh jawab.... sangat x suka...
soalan cepu emasnya, "bila nk kwen..??" rsa mcm nk g gigit2 org yang tanya tu... 

cik ila ni bukan x nk kwen... saya belum abis belajar lg... dalam erti kata lain saya muda lg....:D
pas ni eh panggil saya adik yer....

dlu time  sek men, mesti org ckp aku adik... sebab adik aku tu tinggi n besar dari aku... almaklumla adik laki... then muda setahun jer... mmg la npk mcm abg kn.... bile sume dh tahu aku ni akak, kena la soal siasat... dh ade bf ke..?? kalo x de nk tolong cari... (siap nk tolong cari.. hahaha...) x yh cari... cuma doakan saya cepat kawen... tu jer jawapan yg sangat femes dari mulut saya...:D malas nk fikir lg sb saya belum bekerja...

saya nk sambung wat dgree n master... macam mna..??


~patience is much better~

Wednesday, December 19, 2012

✿ ~ baca ayat kursi sblm tdo ~ ✿

dua tiga ari lepas selalu jer mimpi pelik2... bagun jer tdo rsa mcm x puas je tdo.... my bf pesan srh baca ayat kursi sblm tdo.... alhamdulillah... semalam x de mimpi pelik2 dh... 

p/s :- selamat beramal... (-,-) x rugi pn kalo bace.. dapt jugak pahala...
~patience is much better~

Monday, December 17, 2012

✿ ~ hanya mimpi ~✿

kalo member aku mesti marah kalo bgn tdo jer bg thu mimpi yg bukan 2.. katanya “ tu la… sblm tdo x nk basuh kaki… datang dari planet mne then terus tido…”

bukan x nk basuh kaki.. kang kalo basuh kaki mesti rasa macam x selesa… rse mcm “jijik” kalo kaki basah…

semalam mimpi dapat anak ppuan… comey… then kena culik pulak… sedih plak… tapi bukan masalah sedih tu.. masalah penat kejar perompak… bangun tdo still rase penat tu… dh macam berlari plak time tdo.. sampai nk bgun g kerja pn jadi mls sb rsa mcm x ckp tdo…!!

jam loceng dh bunyi…!! * memekak je jam ni… tutup n setting 15 min berbunyi semula…

tdo semula siap bersambung2 mimpi… tertekannya… after 15 min still terasa ngntok tahap berganda2… *mood x nk g kerja datang..!! tapi npk pulak muka puan nina… terus bgn siap2 g kerja….
benci betol kalo tdo mimpi kjar mengejar ni.. betol la org ckp mimpi tu mainan tdo… betol2 bermain dalam tdo…:D puas berkejar…

~patience is much better~

Sunday, December 16, 2012

✿ ~ lepas hujan + bawak moto laju ~ ✿


saya nk buat yang nih..:D
teruja nk buat bunga bola, mlm2 pn sanggup kuar walaupun mata mmg snstif pada cahaya…. kalo nampak cahaya secara automatiknya akan tutup mata, gelap la dunia….:D


tadi g kedai bunga g naik moto… nk kejar masa.. bawak moto senang ckit nk parking… lgpn kedai bunga tu dh nk tutup… dh nk kol 9….


pas siap beli, akak dh ckp “hujan ni… jgn bawak moto laju2… kang jatuh…”


time balik tu nk kata laju pn x jugak.. sebab meter kt moto tu “0” jer x gerak2.. hahaha.. (meter dh rosak berzaman dh)… sampai kt selekoh tetiba nampak lori… kau…!! mau kalut nk slowkan moto ngn kaki… dh macam naik basikal dh tahan ngn kaki…. habis “haus” slipper saya…!! nk mintak ganti rugi ngn sapa…?? slipper dh x dak bunga… x kan nk tampal bunga yg beli tadi kt tapak kasut lak… so, dh leh request slipper baru..:D


akak aku yg ddk kt blang tu pnya gabra siap marah ngn lori… dia ckp “bodo pnya lori….” hahaha… keras perut gelak… x semena2 lori yang kena bodo… lori yang x bersalah jadi mangsa….

~patience is much better~

Thursday, December 13, 2012

✿ ~ 18 days to go ~ ✿

kenapa ngn 18 hari lg...?? nk kwen ke..?? x la... saya belum ade yg meminang lg... kalo x, 12.12.12 sy kawen... nice date....

aku tgh kira hari untuk keputusan interview spA ari tuh.... untuk jawatan Pembantu Pegawai Latihan Vokasional (J17).. jadi seorang pengajar (lecture)... walaupun J17 je, kalo dpt, aku dh bekerja sebagai kakitangan kerajaan yang mempunyai pencen... tu yg aku harapkan... cerah masa depan... dh x nk ddk kt ofic berantu nih..

ramai yg cakap aku lecture sblm ni.. ada gaya ke..?? hehehe.. harap menjadi 1 doa...-,-
~patience is much better~

Wednesday, December 12, 2012

✿ ~ 6.00 pm.. waktu yg paling saya suke... ~ ✿

dh nk pkul 6 pm... rse mcm nk melompat.. leh kuar dari umah antu...:D aku x ske ddk ofis sbnarnya... rse mcm gelap je dunia... x boleh angkat fon... x boleh msg.. x boleh fb.. semuanya mmg x boleh la... tapi aku yg baik ni, bg x bg sme jer...:D
~patience is much better~

✿ ~ cina + jepun = melayu... ~ ✿

ni mysara... tapi selalu bahasakan diri itala sb pelat... comey mcm ank org jepun... skg bru 2 tahun lebih.. tapi dh mcm 4 tahun... kalo ngis, abis sume hantu lari... org sekeliling x yh ckp la... awal2 dh leh pkai ear plug... kuat gile.... 

miss her...


~patience is much better~

✿ ~ kalo dh minat.. ~ ✿

ni pic buah ati saya.. curi kt fb dia... hehehe... mcm ni la kalo dh minat... tadi bg thu sakit kepale... tapi nyempat je nk g tgk bola... kalo g tgk bola terus je ilang skit pale... wee...!! geramnya.. rsa mcm nk goreng cicah ngn sos...:D
~patience is much better~

✿ ~ bangun lambat.... ~ ✿

ari ni bangun lambat g kerja..!! terbaik.. kol 8 baru bangun... nasib baik punch card x merah... muka mmg x sempat nk tempek apa dh... mdi pakai bju terus p ofic... mmg npk sangat muka mcm baru bgn tdo terus masuk ofic... hodoh..!!
~patience is much better~

✿ ~ jumpa duit RM 5 ~ ✿

tadi time balik lunch jumpa 5 ringgit kt tepi jalan... nk amik.. pas tu mcm x nk.... n endingnya x amik pn... biar je kt c2... ade org ckp x leh amik... ade org cakap boleh amik... (rezeki.. ^_- )

ingat lagi time 2 baru form 2.. jumpa duit RM50 2 keping dekat pintu masuk bank... hohohohoh... durian runtuh.. time tu, RM100 dh rse mcm seribu... mmg la byk..:D sekolah menengah la ktekn... boleh beli baju 4 helai....:D time jumpa duit aku pn baru kuarkan duit,.. so wat mcm duit aku je la yg tercicir kt c2.. hahaha...

skg tgk RM100 rsa mcm duit RM10 rgt je... skali g kedai runcit dh boleh abis... tu belum masuk mall lg... dunia mkin maju, perbelanjaan pn makin meningkat.... dunia oh dunia...
~patience is much better~

Tuesday, December 11, 2012

✿ ~ sapa nk bawak saya g jalan ni..?... ~ ✿

penyakit bosan saya dh datang menyerang.... kerja bnyak tapi x nk buat...:P pas tweet ngn si kecik comel erin baharudin, merewang g baca blog orang plak... dh x larat nk baca, taip bg org baca lak... :D

bila bosan je mesti nk g berjalan... saya sgt rdu nk g kuantan... dh lama x g merayap mlm2 ngn budak yg cakap bnyak x benti2,... nasib baik nk tdo dia benti ckp... kalo x, dh leh plaster mulut dia...

dh lma x g pantai... seronoknya kalo leh lepak2 kt pantai...  leh g main air.... kira pulau saya... tgk ragam org... org tgk ragam kite sb nk tgk ragam sdri x leh...:P

kalo pas main air sibuk nk garu kaki.. then nyesal trun g main air kt pantai... then berjanji ngn dr sdri x nk g lg... sb x tahan ngn gatal...berjanji untuk sejam je... sok kalo ajk msti nk g lg.. sb bile g pantai akan rse tenang jer.. hilang sedih yang ade.. tambah2 stress pas wat kje.... pantai la tempat yang indah.... kalo x de org lg best.... pantai tu sy yang pnye...:P 

rdu nk g mkn ice cream... nyammy... rdu pada mereka2 yg selalu bawak saya g mkn ice cream...

 


~patience is much better~