kEsAyAngAnku

Wednesday, May 16, 2012

✿ ~ oh demam...~ ✿

start ari jumaat deman + batuk + selsema... dh g farmasi.... dh g hospital amik ubat tapi x baik2... pelik betol.... tapi skg bukan nk cite pasal demam yang x baik2... tapi nk cite alkisah g hospital hari ni.... :~)

~~~~~~@

ari ni g hospital ramai2.... best betol... kes leh g hospital ramai2 coz balik dari perlis ari tuh sume deman.... sume yg g hospital wajib check air kencing + darah.....

sorg kuar bawak kad kuning... aku yg kena no 96 dh cuak..... time kena no aku dh mula rase nk pengsan... Allah jer yang tahu.... berjalan dh x pijak tanah dh... hahaha.... takut tahap melampau...

masuk jer jumpa doktor, belum sempat nk cite sakit ape, dh bagi kad kuning suruh amik darah + air kencing.... thu2 jer doktor ni aku takut.... amik jer kad kuning tuh, jari dh nk membeku... sangat takut.... ade member aku yg sorang ni gile + sengal ckit... dh la org takut... lagi mau cite jarum tu besar la... ape la... nk jer sekeh pale dia biar ddk diam ckit....

dh sampai kat bilik 12 ( untuk amik darah) lg la rse takut... sgt2 takut... abis dh kaki tgn sejuk... hahaha... (padan muka aku.....sapa srh nk g sgt....) time masuk jer kt bilik 12 tuh, nasib baik la doktor yg amik darah tu ala2 cool jugak... sempat pulak dok bergurau bagai.... hilang la ckit takut tuh... time dia mula2 nk cucuk sempat lg cakap ngn dia...


" kejab.... saya x ready lg... " (leh pulak dok wat request bangang tetiba....)

nak tunggu ready, leh ttp dlu klinik tuh.... hahaha... then dia sje gurau...


" ngn saya x de jarum pn... cuba pndang sana.... "

tetiba jadi bongok jab... dh thu kt dalam klinik mesti la x de pape pn yang menarik..... leh pulak termakan ngn pujukkn doktor tu.... then ngn bongok2 pndang la... nasib baik la time pusing tu terpandang someone.... cuci mata jab... hahaha.... terus lupa dh kat jarum tuh.... :~) pusing balik kt doktor tu n tanya dia...

" dh ke belum..? "

dia jwb....


" dh... awak tgk ape td...?"

sengeh wat muka x bersalah terus kuar dari bilik tuh.... malu sgt...:~D


~~~~~~@


p/s :~ x sakit sgt pn time amik darah tu... takut sebab x pnh kena amik darah...;~)



~patience is much better~

Thursday, May 10, 2012

✿ oh percutian... ✿

dh lme x merepet kt cni... bz ngn kerja yang bertimbun....(alasan yang x boleh diguna pakai...!)

start 1mei - 10 mei, berjalan x abis2...  balik ni mesti membongkang.... x igt dunia.... x perdulikan sume org.... sumpah penat....!

dari terengganu ---> kedah ---> terengganu ---> perlis ---> terengganu...

sangat menghabiskan duit... berjuta2 dh duit dh abis... tp pergi negeri yang sme jer untuk 10 ari... utara + pantai timor...

my mum cakap dari terengganu balik utara 10 min jer.. tu yg x sempat nk ddk terengganu dh balik utara... :)




~patience is much better~