kEsAyAngAnku

Tuesday, March 20, 2012

:: jom Tambah Follower By Cik Sofa..::

pada yang nk tambah follower macam saya, meh la join segmen cik sofa......




syarat2nye senang jer......



1. Buat satu entry bertajuk " Jom Tambah Follower By Cik Sofa". 
2. Copy banner kat atas sekali tuh,pastekan kat entry korang tuh dan linkkannya ke segmen nih. 
3.WAJIB follow blog nih. 
4. WAJIB Like fanpage Sofa. 
5. Nak tag2 lah..Tak nak tag pon takpe. 
6.Tulis link entry korang tuh kat ruangan komen k..(link entry yang ditulis di chatbox tidak akan dilayan).

Tarikh tutup : 22 MAC 2012

tag kepada :~
saya nk followers saya jadi berjuta2 lemon... hehehe... nk demand jer....

~patience is much better~

Sunday, March 18, 2012

:: dia tidak bekerja..!! ::



Buat suami2 yang bekerja di luar sana dan isteri berada di rumah:

Kaunselor : Apakah pekerjaan Encik Zainal?

Encik Zainal : Saya bekerja sebagai Akauntan di sebuah Bank.

Kaunselor : Halimah pula?

Encik Zainal : Dia tidak bekerja. Hanya suri rumah sahaja.

Kaunselor : Tiap-tiap pagi siapa yang sediakan sarapan pagi?

Encik Zainal : Halimah yang sediakan sebab dia tak kerja.

Kaunselor : Pukul berapa Halimah bangun untuk sediakan sarapan??

Encik Zainal : Pukul 5 pagi dia bangun kerana saya akan keluar bekerja pada pukul 6.30 pagi.

Kaunselor : Anak-anak encik Zainal ke sekolah bagaimana??

Encik Zainal : Halimah yang hantar sebab dia tidak bekerja.

Kaunselor : Selepas hantar anak-anak, Halimah buat apa?

Encik Zainal : Pergi ke pasar, kemudian balik rumah untuk memasak dan kemas rumah. Halimah kan tak bekerja.

Kaunselor : Petang hari selepas Encik Zainal balik rumah, apa yang Encik Zainal lakukan?

Encik Zainal : Balik berehat, kerana seharian saya penat bekerja.

Kaunselor : Apa Halimah buat?

Encik Zainal : Sediakan makanan, melayan anak, mengemas dan dia juga mengambil upah menjahit.

Dia menjahit sehingga lewat malam kerana dia tidak bekerja.

Berdasarkan cerita di atas, anda rasa siapa yang lebih banyak bekerja?????

Rutin sehatian Halimah bermula dari sebelum Subuh sehingga lewat malam, itu juga dikatakan TIDAK BEKERJA?????

Suri rumah memang tidak perlukan segulung ijazah atau pangkat yang besar, tetapi peranan suri rumah sangat penting!!!

Fikir2kan dan renung2kanlah.......






~patience is much better~

Wednesday, March 14, 2012

:: wahai lelaki... ::

Jika benar kau kasih & cintakan wanita itu,

•.
• Jagalah dia dgn baik,
•.
• Kasihanilah dia, lindungilah dia,
•.
• Berilah kasih syg padanya,
•.
• Hargailah dia,
•.
• Ucapkan terima kasih atas kelebihannya,
•.
• Nasihatilah dia,
•.
• Bawalah dia ke jalan Allah,
•.
• Perbetulkan kesilapannya,
•.
• Bersabar dengannya,
•.
• Terimalah & cintailah kekurangannya,
•.
• Jadi imam terbaik & redhalah padanya

~* moga dia menunggumu di syurga sebagai bidadarimu *~ ^_^

~patience is much better~

Monday, March 12, 2012

:: cup cake..!! ::

semalam ade gurau2 nk makan cup cake.... ari ni dh termakbul... hehehe... thx yer pada yang berikan cup cake tuh... sedap sangat.. nanti bagi lg yer... =)


tapi mse dia bagi tuh dia pesan...


" cup cake ni x cantik... tapi sedap... "


mmg betol2 sedap pn....
yammy..!! sedap sehingga menjilat sudu... =P
warna pn menarik... warna merun... x pernah tgk... selalu tgk warna coklat jer... 


kalo nk jugak, datang la bilik saya yer...
ade lg 1... :)



~patience is much better~

Sunday, March 11, 2012

:: lapo...!! kenapa dan mengapa... ? ::

time malam je mengelupor lapo.... ni sume sebab amik vitamin.... x leh nk tido kalo perut ni asyik mintak diisi... nak jadi gajah kot pas ni.... laponyer saya...


ni sume sb ramai yang sayang... tu yg kena paksa makan ubat... dulu kalo time kanak2 riang dulu, mak bg ubat tong sampah yang tolong makan... sekarang dh x leh.... makan ubat pn ade yg temankan... siap bawak air bagai pnye nk suruh makan ubat..!!


x suke...!!


kalo dh lapo mlm2 ni, x de plak yang nk teman makan... sob2...
~patience is much better~

Saturday, March 10, 2012

:: thx for this... like it.. ::


text for.. :~

Biar ku pujuk hati ini.... Merawat rinduku sendiri.... Setelah aku kau lukai.... Sedangkan kau tahu....

Kasih aku hanyalah untukmu... Tiada lain dalam diriku.... Takkan berubah
walau dipisah laut biru.....


✿ ~ Cinta aku hanyalah untukmu.... ~ ✿

reply from...:~


Biar ku pujuk hatimu.... Merawat rinduku kepada mu.... Setelah aku kau lukai.... Sedangkan aku tahu....

Kasih kau hanyalah untukku... Tiada lain dalam diriku.... Takkan berubah
walau dipisah laut biru.....



✿ ~ Cinta kau hanyalah untuk aku.... ~ ✿

~patience is much better~

Friday, March 2, 2012

:: aktiviti ari ni... ::

* bangun kejutkan orang... ( cukup bagus... sekali kejut dh bangun.... hehehe...)
* basuh baju, cadar + selimut... ( nk g berjalan, sume kena clear awal2...)
* siapkan asgment yg melambak... (no muka buku k...!! )

item kt atas dh siap n tgh wat...!! (^_-)

* ptg nk g kelantan... weeeeEee... suke...!! (dapat jumpa kekasih ati...)


~patience is much better~

Thursday, March 1, 2012

:: kenangan ari nih... ::

kenangan ari ni nk cakap manis pn tak... pahit pn tak...
kalo nk cakap manis tu sb tiba-tiba ada perasaan malu,...
kalo nk cakap pahit tu, tadi time terjadi tuh leh gelak besar... 
yang paling x suka, sume org pandang... ayok..!! malu tahap gaban... nk je selam muka dalam longkang....

----@

pagi td time g class, punya la nk cepat.. kebetulan ari ni pakai baju kurung + heel... memang best la kalo berlari... nk2 kalo nk cepat.....

tiba-tiba.....

kuar suara sumbang ( vEe )

apakah yg terjadi???

tumit kasut tersangkut kat penutup longkang...

hish,,!! malu x yah cakap la... semua pandang.... betapa ramainya orang time tuh... melebihi 50 org...:P nk je rasa masuk dalam longkang x mo kuar2 dah....

persoalan :- kuat ke suara aku sampai sume orang pandang... rasa mcm dh cover time menjerit tuh... hehehe...

~patience is much better~