kEsAyAngAnku

Saturday, October 29, 2011

:: pemergiannya mengadap ilahi... ::

telah pergi untuk selamanya orang yg aku syg... seorang yang baik, selalu memberi aku semangat, kasih sayang, kekuatan dalam hidup....saiful azlan bin muhamad (18.11.1985-29.10.2011) al-fatihah...

all d memories juz crossed my mind. . . im missing u... ='(

tears keep rolling n falling. . .smoga abg tenang d sana...


Bila mana semua sekelilingmu mengatakan tentang kebaikanmu, percayalah, di langit sana mereka terlalu merindui dirimu..aku tahu kau takkan dapat lagi mendengar luahan hati ku, namun nasihatmu tetap kuingati.. ='(

!La rindu Abg..!!

~patience is much better~

Monday, October 24, 2011

:: cuti ::

yeh..!!
mood bercuti kembali....:)
jumpa En. Nasiff yg sengal...!!
RINDU KAMU..!!!

~patience is much better~

Saturday, October 22, 2011

Friday, October 21, 2011

:: aktiviti hujung minggu.. ::

bermula la cuti berhujung minggu... jumaat + sabtu.....
tapi sabtu ni x bercuti..... seriusly x best...:) x dpt bercuti sepuas ati.....
cik ila suka abis kan cuti minggu ngn berehat2 sepanjang hari... berehat dalam erti kata lain T.I.D.O... best.... dalam sebulan, 1 kali jer aktiviti luar.... bershopping....

2 aktiviti yg x berapa sihat tuh cik ila mmg suka wat time cuti....
1- menghabiskan masa...!!
2- menghabiskan duit...!!


~patience is much better~

Thursday, October 20, 2011

:: penghargaan ku....!! ::

cik ila nk ucapkan thx buat ieyza yang selalu bertandang kat blog sy ni....
this flower tuk ieyza...:)


~patience is much better~

:: happy anniversary ::

hari ni, genap la 3 tahun with En. Ahmad Nasiff bin Abdullah...
kenal En Ahmad Nasiff bin Abdullah since 2004... n with him since 20 oct 2008....


orang yg berikan saya kasih + sayang, keselesaan selepas mak + ayah saya... dia ajar saya menghargai betapa pentingnya kasih sayang, kejujuran.... tapi skg saya agak x jujur... hahaha....  tapi kasih n sayang saya x pernah berbelah bahagi untuk dia....

saya berdoa agar awak untuk saya hingga akhir hayat saya...!!
amin...

saya NURFADZILLAH BINTI MUHAMAD NASHIR sayang AHMAD NASIFF BIN ABDULLAH damn much..!!

~patience is much better~

Tuesday, October 18, 2011

:: alkisah roti canai ::

one day... overnite kat kuantan... then berhenti la singgah dekat stall jual makan pagi.... ramai2 pergilah bersarapan pagi... cik ila yg mengantok pn x terkecuali....:-) perot lapor.. mata mengantok.... jawabnyer minum jer... x makan....

lokasi : kedai makan
bersama : finolina + kengkawan yang lain (5 org)
tujuan : sarapan pagi

@--- 

lepas order air, mesti nk amik menu untuk makan kn.... 
kawan cik ila si A ni tanya kat kawan cik ila si B ni :
>>> "roti canai ade x...??" 

kawan cik ila si B ni pn menjawab : "
>>> x de.... org yg buat roti canai tuh sakit kepala.. (dalam erti kata lain x chat..)


@---

tetiba cik ila pn terpandang la kt tempat org masak roti canai tu n tanye kawan cik ila si B nih...
>>> " ye ke x de..." (rase cm x percaya je sebab nampak tempat bakar roti canai tuh berhaba jer...)

kawan cik ila si b ni dengan muka x bersalah jer jawab...
>>> dia panas kan tempat masak roti canai tuh sebab x nak bagi karat....


plz la...!! jawapan x releven lgsung,,,, pada yg mamun baru bgn tdo tuh wat bdo je la....!!
bagi aku yg separuh sedar lg time tuh, mau berdekah sampai nk pecah perut... dah la jawab dengan muka x bersalah....!!

persoalan:-
1- apa kaitan "yer ke x de" dengan "dia panaskan tempat roti canai tuh x nak bagi berkarat??"
2- ape yg korang faham kaitan antara soalan n jawapan tuh??? n kesimpulannya?? 



~patience is much better~

Monday, October 17, 2011

:: x kenal maka x cinta ::

x kenal maka x cinta....

----@

btol ker?? hehehe... kadang2 macam x kn ... kadang2 macam yer.... sbnarnye x compius pn... sje je wat compius ngn perkataan tuh....




~patience is much better~

Saturday, October 15, 2011

:: stalker ::

tadi around 1.0o pg dh ngntok.... almaklum la semua kekasih ati bz... x de yg nk temankan.... (statement berani mati nih... x de semua... sorang jer...) ade kawan yg selalu temankan pn bz... ntah kemana dia g pn x tahu....:) 


@----


around 1.30 my bf call.... bila dh bual lama2 mata pn x ngantok... bila dh bosan mula la nk menceroboh rumah sape2 yg ade kt dalam fb tuh.... cik ila pn bukak la fB ni..... then terbaca dia pnye wall post... maaf yer.... sengaje...:) jom tgk....





mau ketawa sorg2... teringat tragdi kena baling biji buah durian.... bau x yah cakap lor.... agaknya dia nk jemput cik ila n the geng makan durian tuh... tapi agk malu2..... hish..!! x mo dh g situ... fobia....:) nasib baik x terjatuh dalam air... kalo x, mau x timbul2 dah cik ila ngn my friend, mish finolina sb 2-2 x pandai berenang....:)


then terjadilah CINTA + DURIAN.... why?? next episod cik ila cerita...:)
~patience is much better~

Friday, October 14, 2011

:: mCd...!! ::

dh lama nk mkn mCd family set.... hari ni tercapai gk... thx 4 all.... jasa korang amatlah dihargai... :)





~patience is much better~

:: mengapa perempuan selalu menangis?? ::


Ya Allah, mengapa wanita sering menangis?

Jawabnya:

Kerana wanita itu unik.
Aku ciptakannya sebagai makhluk istimewa,
AKu kuatkan bahunya untuk menjaga anak-anaknya,
AKu lembutkan hatinya untuk memberi rasa aman,
AKu kuatkan rahimnya untuk menyimpan benih manusia,
AKu teguhkan peribadinya untuk terus berjuang pada saat yang lain menyerah,
AKu berikannya naluri untuk mencintai anak-anak dalam apa jua keadaan sekalipun,
AKu kuatkan batinnya untuk tetap menyayangi walau dikhianati oleh teman,
Walau disakiti oleh “orang” yang dia sayangi..
Wanita makhluk kuat,
Tetapi jika satu saat dia menangis itu kerana AKu berikannya air mata untuk membasuh luka batin dan memberi kekuatan baru.

“WANITA itu ISTIMEWA”
 

~patience is much better~

Monday, October 10, 2011

:: bila saya mengada..!! ::

tadi someone ade tanya nk pape x??jawapan x ikhlas n saje jer...
nk GULA2... !!
makan la sgt gula2 cik ila tuh...setakat sebijik dua tu leh la kn... yang lain bg kat org lain... hahaha...
dapat 10 bijik.... warna putih perasa barli ade 1... tu 1 je makan.... ngEEee... perangai jahat...
thx yer pada yg sudi berikan saya gegula tadi.... 
sok sy bayar double tau.. hahaha....

~patience is much better~

:: finally ::

jatuh jugak air mata nih...
rdu gile sama kamoOo!!

~patience is much better~

Thursday, October 6, 2011

:: apa reaksi korang kalo orang cakap korang cantik ::

hye...
cantik + perempuan = mmg x dapat dipisahkan... ada x perempuan yg x berasa diri dia x cantik??? kalo nk wat undian, 2 drpd 10 jer cakap diri dia x cantik... tu pn depan public.... tapi kalo bukan depan public, still cakap diri dia cantikkan.... hahaha... (statement berani mati..)


lokasi : giant kuala terengganu
tarikh n jam : wat2 lupa
bersama : terpaksa dirahsiakan.... (demi kebaikan bersama)
situasi : berjalan nak balik.....
pakaian : baju kurung warna pink ke purple 

---@

sampai kt 1 store kecik >>> cantiknya.... (kebetulan cik ila yang cantik jer lalu kt c2...)
                                    >>> pakai baju purple.....

* kalo korang kt c2, ape perasaan korang?? compem la orang tu kata kt korang kn... tp sbnarnyer cik ila pn x sure dia cakap ngn sape...:)

then, cik ila rasa macam malu... adoi... nk tahu npe?? orang bersama cik ila time tuh laki... dia sengeh2 sambil cakap jgn nk perasan k... org tuh x cakap ngn dia pn... adoi... malunya time tuh...!! nak berjalan pn dh x leh... malu punya pasal... jahat betol member cik ila tuh...!!

p/s : nanti kalo orang puji wat2 mcm x dengar jer... hahaha...

~patience is much better~

Wednesday, October 5, 2011

:: apa yang terjadi apabila perkataan "take care" diucapkan... ::

hye All..
semenjak 2 menjak ni cik ila rajin bercerita... perkataan "take care" atau dalam perkataan malay nya jaga diri... cik ila agak terfobia dh sekarang ngn perkataan tuh selepas berlaku satu incident yang tah pape kt depan khalayak ramai...

---@

satu pagi >>> member ade msg dia nk g klinik cabut gg... so, dia suruh tunggu untuk amik barang sb lepas g cabut gg tu dia nk terus balik umah dia.... lepas amik barang tuh sebelum nk blah, sempat la ckp ngn dia " take care "... bagi cik ila sume tuh normal jer... tapi bagi member cik ila, tu something yg pelik...  sengal punya member...!! adoi.... mau kena bahan..!! oh tidak.... kenapa semua ini terjadi...!! hahaha...

---@

then terkantoi plak pasal ym... adoi....!! tambah lagi kecoh keadaan yg tersedia kecoh... sampai leh ade nama khas dh untuk cik ila... " CINTA.. !!  ayok... !! tah pape la.. sampai dengar budak tu gelak pn leh jadi bahan... diaorang leh panggil cik ila dengan panggilan "CINTA" kuat2... adoi... terperanjat org lain... mencari2 org lain spe yg bernama CINTA yg member panggil 2.... cik ila habis cover... tahan malu... sengal punya member... hahahaha..!!

---@

skg, kalo nk sebut take care pn dh kena cover2 ckit... takut kena bahan... so guna la perkataan "jaga diri"....

~patience is much better~

Saturday, October 1, 2011

:: bila hujan + kilat menyerang.... ::

hye all....

ape yg sinonem ngn hujan bagi kita sebagai manusia ni?? mesti tdo kn... tapi kalo cik ila mmg x arr kn... mau x tdo kalo hujan kn sb risau kalo ade hujan harus ade kilat... 

cik ila yg dh berusia 25 tahun ni takut kilat lg... adoi,,, dah besar pn takut lagi... hehehe... ntah la... sejak ape yg berlaku 5 tahun dulu still igt sampai skg.... seriusly fobia... skg kalo tgk kilat dh macam tikus takut kat kucing.... hahaha,... mmg kelakar kn... tapi tu la reality...

bile nak ilang fobia tu pn x tahu la... sabar je la...


~patience is much better~