kEsAyAngAnku

Friday, September 30, 2011

:: mia sara ::

hai all...
tadi saje jalan2 melawat page org... then terpandang pic mia sara nih... sweet gurL... kecik2 dah pandai bergaya...


~patience is much better~

Wednesday, September 28, 2011

:: perampas ::

salam.. hye All

seperti yg kite tahu PERAMPAS selalu dikaitkan sebagai orang ketiga dalam hubungan cinta yang terjalin... 

Istilah PERAMPAS juga dapat diertikan positif sebagai peringatan bagi kita.... 
Contohnya seperti semua harta yang kita miliki pasti pada suatu masa akan dirampas juga oleh ahli waris kita. Maka janganlah kita bangga akan harta yang kita miliki kerana didalam harta tersebut juga ada hak milik orang lain. Baik hak orang yang tak mampu ataupun hak waris kita....

----@

tapi dulu time umo cik ila aroud 20 cm tuh, selalu jer tgk ppuan gaduh ngn ppuan lain untuk merebut cinta seorang lelaki... kononnyer perampas la.. hahaha... kelakar betol... sekarang ni pn same... bayangkan cik ila yg 25 tahun ni nak jadi perampas untuk budak yg umo dia 21 tahun... mmg x la kn... bg cik ila, diaorang baya adik cik ila jer....

tp kalo tiap kali ade org cari hal ngn cik ila, cik ila cakap cm ni jer 
>>>> saya nak yang berbumbung jer.. saya ni jenis mata duitan... so, kalo x hensom pn, asal duit banyak cik ila nk jer... if bF korang naik moto @ jalan kaki + study, cik ila x mo k... cutting anak datuk baru cik ila layan.... 

bukan niat pape pn... tapi saje x nak cari pasal ngn adik2 bawah umo... kang kite pulak orang cakap bodoh.. no k...!!

p/s : ku x perlukan bF korang pn.... ni view ni bF... bagi org lain x de rupa... tapi bagi aku dia yg terbaik....



~patience is much better~

Sunday, September 25, 2011

:: adakah patut terkenang kisah lama ::

salam all....
ari ni aku nak cita pasal ex sy dulu.... ntah mimpi ape tah dia call lak tadi... dia ni cool + happening cikit... kalo bercerita dia la the best.... x pernah nak sakitkan ati aku... tapi aku la yg selalu suka-suki nk sakitkan ati dia... org cakap time tu bodo2 lg kn... like cinta monyet la cm tuh..... now dia dh tunang,.. aku jer single-minggel lg... hahaha... budget muda lg..., tu yg single tuh.. hahaha... tp dalam erti kata lain belum ada jodoh lg... tu la x kawen2 lg... lgpn kawen ni bukan benda buat main... ade tanggungjawab plak nk kena galas lepas bergelar isteri... so, aku x bersedia lg....

-----@

dia pnya nama mir... org klang.....

mir >>> salam ila... lama x bual.. ape cer skg ni... 
(leh pulak tanya ape cer... sejak bila pulak mamat ni jadi brutel...)

cik ila >>> w'salam... x de cerita yg best pn... macam dulu la jugak....


----@

sembang pnya sembang tetiba terfikir soalan cepu emas...

cik ila yg gatal mulut >>>> mir, kalo la dlu pas kita putus ila ckp nk couple balik, mir nk x??
(bangang punya soalan... tapi memandangkan dia ni jenis cool + romantik, dia pn jawab....)

mir >>> nak je... tapi ila x de ckp pn nk couple... ila dh reject... x kn mir nk minta couple plak kn... 
( ayok!!!! mau tebal seratus inci muka time tuh... sengal betol jawapan dia...)

then dia ni kenal la jugak ngn family cik ila... dia pn tnya....

mir >>> adik ila skg study kt mana je... 

cik ila >>>> kt institut jer... x de la yg belajar kt u pn... hehehe....

mir >>> bagus la.... 

cik ila >>> ape hal pulak bagus??? mak surah belajar pandai2 suruh masuk u... bukan masuk institut.......

mir >>> sb nanti org tnya u ke i yg pandai, x kn nk jawab u kn.... mesti la jawab i... rugi mampus kalo jawab u.....

moralnya : x kisah la belajar kat mana pn.... sama je untuk menimba ilmu..... then bersyukur ngn apa yg ada.... dia selalu ajr cik ila mcm mana cara untuk bersyukur.... walaupun dh bergelar ex... tapi dia still jadi kawan yg baik untuk sy....:) sangat menghargainya.....

~patience is much better~

Friday, September 23, 2011

:: contest my sis.. ::

salam all.....
ari ni cik Ila rajin ckit dari hari biasa selepas my lovely sis call n cakap dia join contest kt Fb....
sy sebagai adik yg baik, terajin pulak nk tolong dia promote....

pada korang yang rajin tuh, jom la like my sis album erk...
caranya senang jer....

like page 
then like album pulak.,...





good luck my sis... saya selalu jer sokong kamu....

~patience is much better~

Thursday, September 15, 2011

:: percaya pada bomoh... ::

salam..... 

hari ni penat sgt walaupun x de buat pape... so, boring2 tu, sempat la jengah web harian metro .. ternampak pulak berita ni... adoi... dalam dunia yg maju ni, masih ramai lagi manusia yang mempercayai bomoh2 ni... takut betol.... ni mesti gara-gara iman x cukup didada.... cik ila pn pn sme jer... iman x de la penuh didada.. tapi mintak simpang la perkara-perkara cam ni... jangan jadi islam atas nama.....

jom layan 

-------@

AMPANG: Hanya kerana percaya bomoh, seorang ibu memukul, menendang perut dan memijak kaki selain mengugut mahu membunuh anak gadisnya yang berusia 23 tahun kerana tidak mahu gadis itu berkahwin dengan lelaki pilihannya, kelmarin.
Difahamkan, teman lelaki mangsa yang berusia lewat 20-an itu pilihan ibu mangsa yang menyatukan mereka, namun disebabkan terlalu percaya kepada bomoh, si ibu menghalang pula hubungan mereka.

Menurut sumber, mangsa dipercayai melarikan diri dari rumah mereka di Pandan Mewah, di sini, selepas bengkak dan lebam pada badan akibat tindakan ibunya sebelum membuat laporan di Balai Polis Pandan Indah, di sini.
Katanya, ibu gadis terbabit yang berusia 50-an bertindak sedemikian selepas mendapat perkhidmatan seorang bomoh untuk menilik nasib mangsa dan teman lelakinya.

“Malangnya, keputusan tilikan nasib itu kononnya mangsa dan teman lelakinya tidak boleh berkahwin kerana akan berlaku perceraian menyebabkan si ibu mahu dia memutuskan hubungan dengan lelaki itu.

“Bagaimanapun, hari perkahwinan mereka semakin hampir menyebabkan mangsa enggan berbuat demikian dan mengundang kemarahan ibunya,” katanya.
Menurutnya, dalam kejadian kira-kira jam 10 malam itu, mangsa tidak dapat menerima hakikat apabila ibunya menyuruh dia memutuskan hubungan dengan lelaki terbabit menyebabkan berlaku pertengkaran.

“Ketika pertengkaran itu, ibu saudara mangsa masuk campur dengan memukul, menampar dan menarik rambut mangsa menyebabkan dia terjatuh.
“Malah, ibu saudara memukul kepala mangsa beberapa kali. Mangsa cuba bangun, namun tidak berdaya,” katanya.

Tidak cukup dengan itu, sumber mendakwa mangsa menerima ‘habuan’ lebih teruk apabila ibunya menendang perut dan memijak kakinya.

Selain itu, mereka dipercayai mengugut mahu membunuh mangsa sekiranya mangsa keluar berjumpa teman lelakinya.

Berikutan itu, mangsa melarikan diri dari rumahnya dan membuat laporan polis.


~patience is much better~

Saturday, September 3, 2011

:: kembali ::

dh lama x ngomel kt cni.... almaklumla... kesibukkan.... sibuk la sgt kan....
start nk raya sampai la dh abis raya... sibuk je memanjang....

shopping raya :-
mood : sakit hati...cm ni ceritanye....

@---
shopping raya last minit.. last2 nk cari baju pun ssh... dh la x bokonan... mmg nk nangis la rasa... time berkenan, saiz pulak x de.... then, amik baju ala kadar je... asal ada.... mula2 nk shopping kt k.terengganu, family lak x bg.... kononnya nti lari tema... tema la sgt... mmg lari pn thun ni... org lain pink aku warna merah... "MERAHNYA MAK NGAH" huhuhu..... mmg x mo dh shopping last2 min ni.. habis 1 kulim tawaf cari baju... dh la pose... nk pitam kt tengah jalan pn ade... my dad pulak cerewet.... mcm dia plak yang nk pakai....
meh tgk baju raya.... :)

pic pagi raya... berseri2 tapi x dapat duit raya....



pagi raya :-

@---
masa yang dinanti.... thun lepas bayak buat salah... raya ni, bermaaf2 la.... part yang paling best time pagi raya ni ade time salam ngn parents... macam2 gaya ada.... punya nk tahan sebak takut nangis,... kalo nangis malu la kn... hahahaha.... my sis siap guling2 atas carpet... cover air mata punya pasal... ME!! x de... sb dh biasa jauh ngn family... i la yg paling x rapat skali ngn my parents... so, tiap tahun x de la nk banjir air mata... hahaha.... 
meh tgk pic time pagi raya....
my sis.....

kesayangan my mum
 then pas salam-salam, cik ila sempat g tgk anak wa... comel... like her husband....

baby wa... ingat nama irdina jer.. hehehe...



untuk kengkawan yg x sempat nk jumpa 2, sorry la erk... masa x mengizinkan... sedih rase... nk gk jumpa kengkawan lama... tp x sempat.....

hari last raya bersama keluarga :-

@---
ari ni dh balik terengganu... sedih... sb rasa raya kejab jer,,, cian sy... org lain bercuti, sy dh balik cni.... dh la jalan jem... 9 jam kt dalam bas... KEDAH >> TERENGGANU... lame tol... rse macam nk terkencing kat dalam bas... lame tol kt dalam bas... terseksa...


~patience is much better~