kEsAyAngAnku

Sunday, August 21, 2011

Saturday, August 20, 2011

:: 5 penyebab jerawat ::

  • hormon
  • penggunaan telefon bimbit yang melampau
  • penggunaan kosmetik
  • stress
  • penggunaan sabun pada muka

~patience is much better~

♥♥

jgn hancurkn kebahagiaan org lain sebab satu saat nanti akan tiba org lain yg akan menghancurkan kebahagiaan kamu.... Jgn tinggalkan org yg kamu cinta kerana seorg yg kamu suka sebab org yg kamu syg tu akan tinggalkan kamu demi org yg mereka cinta............

~patience is much better~

Monday, August 15, 2011

:: senyum x perlu kata apa2.... ::

ari ni nak bercerita pasal sahur time study dlu.....
mse tu saya amik dip civil n structure....
sempat gak wat dip walaupun saya ni x berapa pandai..... hehehe....

cm ni ceritanya.....
ada la satu pagi tuh.... sambil jalan g dewan makan, sempat la bual-bual ngn mber bilik... member tu la yang paling rapat skali.... mmg rapat la dari yang lain....

mood :   jalan ke dewan makan.............................>>

me :-
" vie nk thu x, BENGONG mane tah main air kat depan DM semalam time buke pose.... abis sliper basah....melekit plak tuh.... dh la air jagung.... tapi kn nasib baik sliper k.ila x basah... kalo sliper k.ila basah, mau je sental sliper tu kat muke org yang basahkan sliper k.ila tuh.." (cakap ngn penuh perasaan marah... dah bukan bersahaja dh... mmg leh terluka gk la hati budak tuh... hahaha...)

vie :-
(dengan nada bersalah n selambernyer menjawab.....)
cam ni ceritanya kak... sebenarnya vie yg tumpahkan air yang kt dewan makan semalam... vie main ngn budak2 ni... (budak bilik yang lain....)


tapi, ape reaksi korang pada situasi sy time tuh??? senyum x kata apa2??? or say sory sebab cakap ikt sedap mulut jer???

me :-
(muka berubah jadi gabra sebab terkutuk member sendiri..... terus terdiam seketika n cari ayat yang sesuai...melopong mulut..... padan ngn muka.... mula la defend diri..... x boleh blah.... hahahaha... amik kau.... lain kali kalo nk kata pape mau tanya dlu....)takut pn ade... aku pn cakap...
" la... ye ke??? npe x mandi jer ngn air jagung tuh,.. baru best....

skali fikir sorang2, mau terbahak2 gelak sorang2.... adoi.... mmg x sangka dia yg wat....

then, pagi td pn macam tuh jugak....
ade la buku tu mmg special untuk nota jer...

terlepas jugak cakap benda yang sama....... ayat dia cm ni...:-
"eh..eh..eh.... spe la yang rajin sangat melukis kt buku ni.... bikin panas jer...."

tgk2 member yang agak rapat gak sengeh2 n cakap dia yg lukis...

p/s :- pape pn jgn main terjah jer... tanya dulu.... hahaha.... dh x mo wat lg perangai jahat mcm tuh.... sabor je la....


~patience is much better~

Friday, August 12, 2011

:: aksi2 pemain bola jaring.. ::

ni pic time sukan ILJTM....


tgk la muka n aksi2 time 2... agak kelakar.....
muka bersungguh2 memperjuangkan kemenangan.. hehehe...
pic ni time game ngn BORNEO....



team netball

kejar jgn x kejar

dh macam main bola tampar dah...

lompat jgn x lompat...

~patience is much better~

Thursday, August 11, 2011

:: my bro birthday ::

hari ni birthday adik sy yg ke 22...
selamat hari lahir.....
cepatnya masa berlalu..
dulu2 sama2 kecik...
skg sama2 dh besar...
tapi kiteorg x de la main sme2... sebab jarak umo antara kami jauh jugak la...
3 tahun jer....

tapi skg sume dh bawak haluan masing2... dh besar la ktekan.... rdunya kt my family....
seriusly....

konvo time



~patience is much better~

Monday, August 8, 2011

:: kawan sejati ::

walaupun kite ramai kawan yang mendampingi kita,
x semestinye sume kawam kita tu teman sejati....
bagi saya, miss ruby jer antara kawan yg terbaik...
x pernah pn lupa time susah or senang.....
skg dia dh jauh,...  dh kawen n bakal jadi mummy...




tp skg mish finolina ade....
merangkap kawan baik....:)
tapi miss ruby sentiasa dihati.....



bak kata orang, yang patah tumbuh, yang hilang akan berganti...
betol ke pepatah yang sy guna tuh!!

~patience is much better~

Sunday, August 7, 2011

:: tolong hormat privacy org ln !! ::

""kau x payah la nk nampakkan sgt ko tu wujud kn dengan memekik mcm org gile...
aku x minat la ngn kewujudan ko tuh...!!
adoi.. plz jgn ganggu time tdo aku ni....
dh la time puasa.... penat x yah cakap la....
seriusly.... kedatangan ko untuk org ln may be diundang....
tp kalo aku, x k....!!""

mata dh macam ikan buntal terkebil2 sb terkejut...
cian ngn mata sy ni....
cian badan sy yang x cukup rest....
seriusly sy teramat penat...:(
nk tdo... nk tdo....


~patience is much better~

:: melawat blog ::

berjalan2 melawat blog...
pink2 je...
menarik....

skodeng2 sambil menerjah ape yg menarik....

~patience is much better~

Saturday, August 6, 2011

:: puasa ke enam ::

dah hari keenam umat islam berpuasa...
hari ni mkn nasi, ikan, telur asin....
x berapa selera.. tapi wat2 berselera takut lapo...

badan dh penat...
tapi mata still x mengantok...
aper cer ni??
mata... jom la tdo...
sudi kan la...

~patience is much better~

:: husband org ::

sy anggap korang sume kawan sy..
if you all dh kawen, plz jgn nk macam2 k...
sedar la diri tu skt...
i bkn jenis perampas n ske rosakkan rumah tangga org lain...
tolong la faham...
serius i mmg x suke...

~patience is much better~

:: 4.00 pg ::

still berjaga macam burung antu...
ni la bahana minum nescafe 3 in 1 malam2...
dh bpa kali dating ngn toilet...
perut sy pn dh nyanyi mintak diisi...

mood : sedih

~patience is much better~

:: pertandingan menghias blog ::

mcm nk join jer pertandingan menghias blog semperna merdeka...
tapi malas pulak nk hias blog...
sayang nk wat rupa blog yg baru n hilangkan segala warna pink n bagai2 dalam blog tu...
nk wat cm ne.. sy ni mmg minat pink + purple...

bak kata mak sy, warna tu untuk org yg bermasalah jer...
yer ker??
sy pn x thu... hehehe....

~patience is much better~

Friday, August 5, 2011

:: selsema ::

bgn pagi td rasa x sedap badan....
terkena selsema pulak...
x leh nk makan ubat time puasa ni...
hopely jab g my flu ni bertambah ok....

mood ~ :(

~patience is much better~

:: puasa ke lima ::

cepatnya masa berlalu... dh masuk lima hari org islam bepuasa....
dh x sabar nak balik kedah 26 ni untuk beraya...
setakat ni belum lagi kuar berbuka ngn kawan2...
nk offer join buka puasa pn malas...
nti2 nk ujung puasa la...
lagipun time 2 dah nk balik kedah....

nikmat betol bulan puasa ni...
walaupun banyak kerja yang tengah pending,
tp sy still rase senang + tenang....
cume time penat je la mula rasa nk merungut....
biase la 2 kn... lumrah manusia....

~patience is much better~

Thursday, August 4, 2011

:: kehilangan ::

semakin hari saya makin kehilangan orang yang sy sayang... xthu la npe... nk je org lain rampas org2 yang saya syg tu... hish... sedih betol... lepas sorang, sorang lak pergi tinggalkan sy.... bkn bererti tinggal 2 dh x perlukan lg.. tp dh x rapat macam dulu lg....

cik ila ni bukan jenis yang nk sibuk2 nk kawan ngn someone tu kalo dia dh rapat ngn org lain.. pas ni may be kn kehilangan mber lg sorg... npe leh jadi cm tu.... sob..sob...

x pe la... aku ni jenis yang x kisah sangat,,... diaorang x de, tapi En Nasiff setia menjadi kawan n buah ati yang setia... sb tu la aku sayang dia sgt... marah macam mne pn still cool... cool kena kat dia la...

mood : sedih + terkilan...

~patience is much better~

:: pelengkap hidupku - Eren ft Romi ::

aku bagai laut tak bertepi dan tak berkarang
aku bagai bintang yang tak ditemani malam
melihat dirimu ada senyum canda dan tawa
yang membuat aku tak ingin pergi darimu

* teringat janji lamamu kepadaku
teringat aku teringat
teringat saat kau masih ada di sini
temani ku sepanjang hari

bila kau pergi jauh ingatlah aku
bila ku di sampingmu peluk tubuhku
bila kau rindu aku panggil namaku
ku datang menemuimu

kau peluk erat jasadku jangan lepaskan
tetaplah kau di sini harungi malam
karna hanya dirimu belahan jiwa
pelengkap ku di dunia



miss u....




~patience is much better~

Monday, August 1, 2011

:: first day puasa ::

first day puasa tiap2 tahun mesti ddk jauh dari mak n ayah... sedih betul... tapi dh terbiasa.... thun ni kat terengganu... thun lepas dekat negeri sembilan.... tiap2 tahun mesti puase kt negeri orang...

tapi bila nk raya pulak, mula la mengelabah cari tiket... takut x leh balik raya... hehehe... pengalaman lepas dh mengajar aku erti beraya bersama keluarga... sedih betol kalo beraya tanpa keluarga... nanti kalo dh kawen, x thu la mcm mna... kalo boleh, nak je mengelak dari raya umah org lain... tp, boleh ke?? sampai bile??

pagi tadi bagun sahur... dah macam orang mabuk dah berjalan g makan.... muka dah la comey time g makan... dah jadi macam mata naga... merah... bagun pg ni pun rasa macam x cukup tido.... tapi kena tahu.. kalo cik ila tdo, shari semalam pn x cukup tdo.. hahaha.. dari dulu sampai sekarang x penah berubah tabiat bruk tu.... sebab tu x kwen2....

lepas sahur sempat jer tdo kejab... bangun2 nk minum air... sebab tekak terasa perit.... nasib baik x minum lagi... ade la thun sblm ni, dh makan nasi sampai kenyang baru teringat ari tu puasa... hehehe... dasyat betol... dah la mkn dgn muka x de rasa bersalah... bukan sengaja... tapi terlupa....

kalo boleh nk puasa sampai penuh tahun ni... sebabnyer saya malas nk ganti puasa.... :) tapi boleh ke?? tgu dan lihat ape yang akan berlaku....

~patience is much better~